Početak kursa - 20. septembar 2023.

EU projektni
menadžment

Pisanje predloga projekata za EU fondove

Postani ekspert za pisanje EU projekata! Više od 19.000 udruženja, lokalnih samouprava i malih biznisa u Srbiji konkuriše za sredstva iz EU fondova, pomozi im da do istih i dođu! Obezbedi sebi dobro plaćen posao uz dnevnicu od čak 100 €.

Prijavi se na kurs

Početak kursa - 19. septembar 2023.

EU projektni
menadžment

Pisanje predloga projekata za EU fondove

Postani ekspert za pisanje EU projekata! Više od 19.000 udruženja, lokalnih samouprava i malih biznisa u Srbiji konkuriše za sredstva iz EU fondova, pomozi im da do istih i dođu! Obezbedi sebi dobro plaćen posao uz dnevnicu od čak 100 €.

“Postanite jedan od malobrojnih, traženih i odlično plaćenih stručnjaka”

- Marina Antić, ekspert za EU projektni menadžment

encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

“Postanite jedan od malobrojnih, traženih i odlično plaćenih stručnjaka”

- Marina Antić, ekspert za EU projektni menadžment

encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

U ČEMU JE CAKA?


Šanse su velike jer samo 30% sredstava ovih fondova
bude iskorišćeno

Evropska komisija izdvojila je 95.5 milijardi € za finansiranje projekata iz domena istraživanja i razvoja u periodu od 2021-2027 u okviru programa Horizon Europe. Kada tome dodamo i druge evropske i regionalne fondove dobijamo ogromne resurse za pokretanje i razvoj inovativnih tehnologija i ideja.


Deo ovih fondova može biti usmeren i na tvoje projekte. Sve što je potrebno jeste da svoj projektni predlog predstaviš kroz kvalitetno napisanu dokumentaciju i pravilnu aplikaciju za sredstva.


Prvi korak na tom putu jeste da ovladaš svim specifičnostima pisanja projekata, da postaneš ekspert za profesionalno pisanje projekata i obezbediš finansiranje za ideje koje želiš da razvijaš.

Šanse za dobijanje sredstava su velike, sve što je potrebno jeste da savladaš različite aspekte pisanja projekata kao što su:

 • Protokoli za apliciranje
 • Mogućnosti koje nude EU fondovi
 • Procesi razvoja projekata od ideje do realizacije
 • Budžetiranje i priprema prateće dokumentacije.

Za koga je namenjen ovaj kurs?

Kurs “Pisanje predloga projekata za EU fondove” namenjen je svima koji žele da postanu eksperti za regionalne i EU fondove. Naši najčešći polaznici su:

 • Republičke i lokalne institucije, ustanove, zavodi, sekretarijati, instituti, kancelarije
 • Organizacije civilnog društva (udruženja, savezi, fondacije, strukovne organizacije, neprofitne organizacije)
 • Kompanije, mala i srednja preduzeća, privatni preduzetnici, komore, klasteri, zadruge
 • Pojedinci koji žele da se aktivnije uključe u apliciranje za donacije i podršku kod domaćih i međunarodnih fondova

Savršena prilika za umrežavanje

Na kursu za “Pisanje predloga projekata za EU fondove” imaćeš priliku da naučiš sve pojedinosti, ali i da se povežeš sa kolegama iz struke, razmeniš ideje, proširiš svoju poslovnu mrežu i pronađeš projektne partnere.

Kako bi projekat bio uzet u razmatranje, mora biti profesionalno napisan, po standardima fonda, ali i različitih regulativa koje se mogu razlikovati u zavisnosti od toga da li je fond regionalni ili EU.

Dva ciklusa kompletne obuke za pisanje predloga projekata za EU fondove

U prvom delu obuke najpre ćeš se upoznati sa osnovnim fazama projektnog ciklusa – Project Cycle Management, a nakon toga i sa čitavim procesom izrade predloga projekta koji čine:

 • Propratno pismo
 • Naslovna strana
 • Sadržaj
 • Sažetak
 • Uvod
 • Definisanje problema
 • Zadaci i ciljevi
 • Metodologija
 • Vremenski plan
 • Procena
 • Budžet
 • Aneksi

U drugom delu kursa „Pisanje predloga projekata za EU fondove“ saznaćeš kako da na jasan i ubedljiv način izneseš svoje ideje u skladu sa EU propisima i standardima. Program kursa obuhvata sve faze pripreme predloga projekta i podeljen je u 4 segmenta:

 • Šta treba da znate o EU programima?
 • EU programiranje u peroidu 2021-2027
 • Kako napisati uspešan projekat za EU fondove?
 • Razvoj predloga projekta

Osim toga dobićeš i praktične savete:

 • Na šta treba obratiti posebnu pažnju pre pristupa pisanju projekta
 • Zatim uputstva za podnosioce projekata
 • Osnovni pojmovi potrebni pri popunjavanju formulara za podnošenje projekata
 • Analiza zainteresovanih strana
 • Definisanje matrice logičkog okvira, metodologije i budžeta
Prijavi se na kurs

Saznaj sve tajne finansiranja projekata od eksperata za pisanje

i upravljanje EU projektima

Goran Šehović

već dugi niz godina sarađuje sa nevladinim sektorom na pitanjima pisanja, pripreme i upravljanja projektima. Bio je zamenik direktora Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima i direktor Agencije za nevladinu saradnju i evropsku harmonizaciju. Trenutno vodi projekte u Centru za nove ideje, predsednik je Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom i više od 4 godine sarađuje sa školom Obuke i kursevi. Goranovo iskustvo govori o njegovoj stručnosti, a njegovi uspešni polaznici o načinu rada, učeći kroz praktične primere, i kroz sticanje konkretnih i upotrebljivih znanja.

Ljiljana Maširević

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, smer srpska književnost i jezik. Poslednjih 10 godina Ljiljana se bavi pisanjem predloga i realizacijom projekata. Prvo u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, a poslednjih 5 godina samostalno radi kao konsultant za brojna udruženja građana. Inicijatorka je mnoštva projekata iz oblasti socijalne zaštite, kulture i slobodnog vremena, mladih, zaštite životne sredine i srodnih oblasti. Ljiljana je i kooridnator novosadske manifestacije “Dečija nedelja” i članica komisije za dodelu sredstava Grada iz oblasti socijalne politike, kulture i mladih, ujedno je i članica tima projekata u okviru Gradske uprave za sport i omladinu.

Imaćeš dovoljno vremena da sve savladaš i počneš

da primenjuješ

Naši predavači su kreirali jedinstveni kurs koji može da prati svako. Bez obzira da li imaš iskustva na ovom polju rada ili se sa pisanjem projekata prvi put susrećeš. 

Kurs “Pisanje predloga projekata za EU fondove” traje ukupno 8 nedelja. Časovi se održavaju 1x nedeljno u trajanju od 3 sata ili 2x nedeljno po 90 minuta.

Tokom obuke polaznici će biti usmereni da sami definišu i razvijaju projektne ideje iz oblasti koju odaberu. Tako će se veliki deo obuke zasnivati na rešavanju konkretnih problema i primera sa kojima će se polaznici susretati u budućem radu.

Škola ti omogućava da ovaj kurs pratiš i preko Skajpa – kroz online uživo časove podjednakog kvaliteta kao i časovi u učionici. Jer predavač ti je dostupan u realnom vremenu za sva pitanja i pomoć, a tu je i komunikacija sa drugim polaznicima i razmena mišljenja.

Zato, ako ne živiš u Novom Sadu ili zbog drugih razloga ne možeš da dolaziš na časove u školi, ovo je odlična prilika da stekneš znanje koje ti treba. I tako se efikasno osposobiš za samostalan rad. Tokom online predavanja možeš da računaš ne samo na interakciju sa predavačem i drugim polaznicima, već i na podršku škole. Obezbeđeni su materijali za učenje i online sertifikat.

ŠTA POSLE?


Gotov projekat vredi mnogo više od potvrde o

odslušanom kursu

I to je ono što ćeš imati u rukama kada završiš kurs “Pisanje predloga projekata za EU fondove”. Takođe, po završetku kursa dobijaš i sertifikat o uspešno završenoj obuci i preporuku

od predavača.


Sa gotovim projektom moći ćeš da imaš priliku da apliciraš za finansiranje, ali ti se otvaraju i brojne mogućnosti za stalni ili honorarni angažman. Preko 19.000 udruženja, malih i srednjih preduzeća traži ljude koji mogu da profesionalno napišu predlog projekata za dobijanje finansija iz različitih fondova. Za taj posao možeš zaraditi čak i do 100 € dnevno.

Prijavi se na kurs

Sada i ti možeš da stekneš toliko tražene veštine - da postaneš stručnjak za pisanje predloga projekata za EU fondove i pomogneš brojnim organizacijama da dobiju potrebno finansiranje.


Sveobuhvatan kurs koji vode dokazani stručnjaci u oblasti biće sjajna prilika da budeš deo timova sa izvrsnim idejama koje mogu da promene svet.

Prijavi se na vreme i ostvari popust od 45% posto

na cenu kursa

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Puna cena kursa za pisanje projekata za EU iznosi 19.640 dinara/mesečno, ali za sve rane prijave ostvarujete 45% popusta na obuku i plaćate 10.800 dinara/mesečno.

*Cena kursa za stare polaznike, nezaposlena lica i studente iznosi 10.200 dinara mesečno.


Rezervacija mesta iznosi 6.000 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Pavla Papa 1/II sp.


Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Prikazane cene su sa uračunatim PDV - om.

Prijavi se pozivom na brojeve: 021/300-20-33, 060/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@kurseviunovomsadu.com.

Nauči kako da napišeš projekat koji će dobiti finansiranje

Ova obuka je idealna prilika da saznaš kako da obezbediš finansije za realizaciju tvoje ideje ili pomogneš nekoj organizaciji da dođe do preko potrebnih sredstava. I naravno, zaradiš od toga!

©2023 Poslovna savršenost • Politika privatnosti