Početak kursa - 06. decembar 2023.

Finansijski analitičar

Budi prepoznatljiv po uspehu koji kompanija postiže zavhaljujući tebi. Postani finansijski analitičar. 30% popusta za prijave do kraja promo perioda.

Prijavi se na kurs

Ako znaš da donosiš dobre finansijske odluke, tvoj posao ili posao firme za koju radiš, cvetaće. Finansijska analiza služi tome da se detaljno ispita i proceni finansijski položaj firme, a na osnovu te analize kompanije odlučuju svoje buduće poteze na tržištu – gde uložiti i kako uštedeti novac. U prevodu, analize i podaci koje prave finansijski analitičari direktno dovode do povećanja profita i vrednosti poslovanja.

Za razliku od brojnih seminara koje možeš naći u okruženju, kurs finansijske analize u Novom Sadu zamišljen je i organizovan kao prava obuka za posao finansijskog analitičara. Obzirom da su finansije zanimanje koje se uči kroz praksu, cilj ovog kursa je da naučiš da razmišljaš specifično finansijski, razumeš različite finansijske pokazatelje i pravilno upotrebljavaš najbolje tehnike finansijske analize.

Da li je za tebe posao finansijskog analitičara?

Ovo zanimanje spada u 20 najtraženijih zanimanja, sa tendencijom stalnog rasta u budućnosti. To znači da je ova pozicija veoma cenjena i dobro plaćena.


Ako tražiš novi i bolji posao, a solidno ti idu matematika, informatika i ekonomija, kurs finansijske analize u Novom Sadu daće ti znanje i prednost nad konkurencijom. Nakon kursa odmah ćeš moći da apliciraš na oglase za posao, a sledeće kompanije najviše traže finansijske analitičare: banke, osiguravajuća društva, investicioni fondovi, berze, rejting agencije, državne institucije, nefinansijski sektor.


Takođe, kurs za finansijskog analitičara značajno će koristiti za poboljšanje poslovanja vlasnicima preduzeća i menadžerima na svim pozicijama, zaposlenima u bankama i drugim finansijskim institucijama, osobama koje već imaju posao gde rade finansijske analize i planiranja.


Studentima ekonomije i menadžmenta obuka za finansijskog analitičara pruža mogućnost znanja na delu i dobru osnovu za pronalaženje kvalitetnog posla.

Kurs Finansijske analize


Šta dobijaš na kursu za finansijskog analitičara?

Obuka se sastoji iz 4 dela:

Upoznavanje sa osnovama finansijske analize na nivou cele privrede, kao i sa praćenjem kretanja privrednih pokazatelja (fiskalnom i monetarnom politikom)

Finansijska analitika na mikro nivou – nivou jednog privrednog subjekta. Sastavljanje finansijskih planova i projekcija, analiza bilansa stanja i bilansa uspeha, sastavljanje i analiza izveštaja o novčanim tokovima, analiza racio brojeva.

Sektorske analize, osnove njihovog izrađivanja i značaja za poslovanje

Vežbe i praktične radionice iz oblasti finasijske analize.

Detaljan plan rada na kursu Finansijske analize:

 • Upoznavanje sa osnovnim pojmovima finansijske analize, prostog i dvojnog knjigovodstva
 • Uvod u specifičnosti kontnog okvira
 • Detaljno pojašnjenje bilansnih pozicija, klasa bilansa stanja i klasa bilansa uspeha. Otkrivanje
  knjigovodstvenih caka i optimizacija
 • Primeri iz prakse
 • Racio brojevi, pojašnjenje formula i racio pokazatelja
 • Uvod u „čitanje“ zaključnog lista (bruto bilansa). Primer analize privrednog subjekta koje vodi
  prosto knjigovodstvo
 • Finansijska analiza poslovanja preduzeća na osnovu primera – analiza 3-4 godine poslovanja,
  koristeći analitičke kartice i bruto bilans privrednog društva
 • Uvod u reklasifikaciju, cash flow, izradu projekcija
 • Kompleksnija analiza srednjih preduzeća, praćena izradom projekcija, reklasifikacijom,
  preračunom racio pokazatelja i dr.

*Naziv i struktura kursa predstavljaju autorsko delo njegovih kreatora i samim tim je preuzimanje, kopiranje i izmena istog od strane trećeg lica zabranjeno.

Prijavi se odmah

Svi detalji o kursu Finansijska analiza


Kako se pohađa ovaj kurs

Kurs možeš pohađati u Novom Sadu ili online uživo putem Skype platforme, a dostupna ti je i miks nastava odnosno mogućnost da tokom trajanja obuke kombinuješ kako tebi najviše odgovara.


Mesto održavanja

Novi Sad i OnlineTrajanje kursa

4 nedeljeNivo učenja

OsnovniTermini

Poslepodnevni i večernjiFond časova

16Telefon

060/66 48 964


Više o predavaču na kursu finansijske analize

Katarina Obradović

je diplomirani ekonomista sa Ekonomskog fakulteta Subotica, odeljenja u Novom Sadu. Diplomirala je na smeru finansije i računovodstvo. Nakon završetka osnovnih studija zaposlila se u banci kao kreditni referent i analitičar za privredu. Iza sebe ima 8 godina rada u banci gde je i stekla najviše iskustva iz oblasti finansijske analize. Posao kojim se trenutno bavi podrazumeva detaljnu analizu finansijskih izveštaja, izradu projektovanih bilansa, izradu biznis planova, razne vrste monitoring izveštaja i sl. Dodatno usavršavanje je obavila sticanjem diplome i sertifikata ovlašćenog knjigovođe, kontiste i bilansiste.

Online kurs finansijske analize

Škola ti omogućava da ovaj kurs slušaš preko Skajpa – od kuće ili sa bilo kog mesta koje izabereš.


Bitno je da znaš da je Skajp nastava podjednakog kvaliteta kao i časovi u učionici. Jer predavanja nisu snimljena, već su uživo, što ti daje mogućnost da postavljaš pitanja predavaču i odmah dobiješ odgovore na njih. Takođe, bićeš u interakciji sa drugim polaznicima i čuti različita mišljenja. Sve je to vrlo bitno kod učenja, jer živa reč i te kako utiče na brzinu i kvalitet usvajanja znanja.


Obezbeđeni su: online sertifikat, materijali za učenje i podrška škole u online nastavi.


Za sve informacije o načinu realizovanja uživo nastave putem Skajpa, ceni i prijavi možeš nam se obratiti na 060/664 89 64 ili 021/300 20 33.

Prijavi se na kurs

Rezerviši svoje mesto na kursu

Upisni rok je u toku. Puna cena kursa za posao finansijskog analitičara iznosi 14.230 dinara. Ako se prijaviš dok traje promotivni period ostvarićeš pravo na promo cenu sa 30% popusta.
To znači da cena kursa sa popustom iznosi 9.960 dinara. Cena kursa za nezaposlena lica, studente i stare polaznike je 9.600 dinara. Prikazane cene su sa uračunatim PDV-om.

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Rezervacija mesta iznosi 6000 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Pavla Papa 1/II sp u Novom Sadu.

Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Kurs je moguće platiti čekovima na više mesečnih rata.

Prijavi se pozivom na brojeve: 021/300-20-33, 060/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@kurseviunovomsadu.com.

Posao finansijskog analitičara je od najveće važnosti za uspešno poslovanje, a svaka firma je spremna da dobrog finansijskog analitičara vuče za rukav i pruži mu dobre uslove rada i privlačnu platu.

Kvalitetni finansijski analitičari imaju pred sobom široku lepezu potencijalnih radnih mesta. Izbor je samo na tebi.


Ako praviš dobre procene, vešt si sa novcem i želiš uspešnu karijeru, obuka za posao finansijskog analitičara je prava stvar za tebe.

Prijavi se ovde

©2023 Poslovna savršenost • Politika privatnosti