Početak kursa - Februar 2023.

Data Protection Officer

Postani ekspert za zaštitu podataka o ličnosti

Završi obuku i saznaj kako da uskladiš poslovanje sa novim regulativama.

Prijavi se na kurs

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti zvanično je na snazi i u Srbiji od 2019. godine, pa su tako u ovom trenutku i srpske kompanije u obavezi da usklade svoje poslovanje i način upravljanja podacima o ličnosti strogim evropskim standardima, propisanim sada već čuvenim GDPR odredbama.


U kojoj god industriji da radiš, šanse da tvoja kompanija ne obrađuje podatke o ličnosti je minimalna, pa samim tim ovaj zakon može značajno uticati na vaše dalje poslovanje.

Dodatno, u slučaju neusklađivanja načina obrade podataka o ličnosti, možete dobiti i kaznu, koja čak može značiti i gašenje firme i stopiranje daljeg poslovanja.

Zato su firme sada u obavezi da imaju ovlašćeno lice, odnosno Data Protection Officera koji će biti zadužen za pravilno prikupljanje i korišćenje podataka o ličnosti, ali i usklađivanje rada firme sa zakonskim odredbama.

Kurs Zaštite podataka o ličnosti


Postani Data Protection Officer

Ako želiš da sačuvaš bezbedno poslovanje svoje firme i na najjednostavniji način uskladiš akte i procedure svoje kompanije sa propisanim zakonima, prijavi se na DPO obuku i stekni sva neophodna znanja koja će ti biti potrebna za ovu poziciju.


Obuka za DPO traje mesec dana i održava se dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta ili jednom nedeljno u trajanju od 3h u zavisnosti od strukture grupe i raspoloživosti predavača.

Detaljan plan rada na kursu Data Protection Officer:

Prvi dvočas – Uvod u zaštitu podataka o ličnosti:

  • Pravo na privatnost
  • Pravo na privatnost u međunarodnim i domaćim propisima
  • Zaštita podataka o ličnosti kao deo prava na privatnost
  • Direktive EU i razlozi za donošenje GDPR-a
  • Preambula GDPR-a

Drugi dvočas – Šta su podaci o ličnosti, kako se dele i koji su principi zaštite:

  • Zakon o zaštiti podataka o ličnosti RS – donošenje, prednosti i nedostaci
  • Struktura ZZPL-a
  • Uvodne odredbe zakona i značenje važnih pojmova
  • Šta se sve smatra podatkom o ličnosti
  • Važnost razumevanja načela ZZPL-a (dužina čuvanja, obim obrade, svrsishodnost, osnovanost obrade, transparentnost, tačnost, bezbednost)

Treći dvočas - Kada je obrada podataka zakonita i kada je potrebno da pribavimo pristanak:

  • Direktna primena načela ZZPL-a
  • Načelo zakonitosti – Kada je obrada zakonita?
  • Važnost razumevanja i primene legitimnog interesa kao osnova obrade podataka
  • Pristanak – Kada je neophodan, sadržina i forma

Četvrti dvočas – Učesnici u postupku obrade, nadležna lica i organi i prenos podataka u inostranstvo:

  • Koja su prava lica na koja se podaci odnose
  • Rukovalac
  • Obrađivač
  • Lice za zaštitu podataka o ličnosti DPO
  • Nadzorni organ – poverenik
  • Prenos podataka u treće zemlje

Peti dvočas – Koje sve akte mora pravno lice rukovalac da ima da bi bio usklađen sa zakonom:

  • Opšti akti rukovaoca i obrađivača – Politika privatnosti, Pravilnik o zaštiti podataka
  • Evidencija radnji obrade podataka i mapiranje podataka – ko mora da vodi evidenciju i iz čega se sastoji
  • Ugovor o obradi podataka o ličnosti DPA
  • Izrada procene uticaja DPIA – kada je neophodna

Šesti dvočas – Radnopravni aspekt zaštite podataka:

  • Zaštita podataka o ličnosti zaposlenih – opšti akti i evidencija
  • Kada je dozvoljen video i audio nadzor zaposlenih i pod kojim uslovima
  • Organizacione mere zaštite podataka zaposlenih
  • Pristup službenoj imejl prepisci zaposlenih
  • Biometrijski podaci zaposlenih i tretman psiho testova
  • Preporuke EU
  • Preporuke Poverenika
  • Lični podaci ≠ Poverljivi podaci i poslovna tajna

Sedmi dvočas – Zaštita podataka u internet poslovanju i marketingu:

  • Zaštita podataka o ličnosti u internet poslovanju
  • Politika prikupljanja kolačića
  • Korišćenje Google Analytics servisa i zaštita podataka
  • Double opt-in autentifikacija, Opt out, i davanje pristanka na internetu u elektronskoj formi
  • Politika privatnosti na vebsajtu – kreiranje, sadržaj i forma
  • Bezbedni i nebezbedni vebsajtovi
  • Zaštita podataka o ličnosti u svrhe marketinga

Osmi dvočas – Bezbednost podataka, digitalni podaci, bezbednost na internetu i mere bezbednosti:

  • Kadrovska, fizička i organizaciona bezbednost
  • Informaciona bezbednost i bezbednost servera
  • Pseudonimizacija i enkripcija
  • IP adrese, MAK adrese uređaja, Metapodaci
  • VPN kao mera bezbednosti komunikacije
  • Alati za samoprocenu usklađenosti za zakonom o zaštiti podataka o ličnosti
Prijavi se odmah

Svi detalji o DPO kursu


Kako se pohađa ovaj kurs

Kurs se održava online uživo putem Skype platforme


Mesto održavanja

Online



Trajanje kursa

4 nedelje



Nivo učenja

Osnovni



Termini

Poslepodnevni i večernji



Fond časova

16



Telefon

060/66 48 964


Više o predavaču na DPO kursu

Tokom kursa, gospodin Milić će pokriti osnove Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, upoznaće te sa obavezama i dužnostima i razjasniće ti sve nedoumice koje imaš u vezi sa uredbama zakona i toga kako se to odnosi na poslovanje tvoje kompanije. Takođe, dobićeš i konkretne informacije iz prakse i primere koji ti mogu pomoći da bolje razumeš i jednostavnije primeniš novu regulativu.

Dragan Milić

je specijalista za zaštitu podataka o ličnosti, pravo interneta, pravo intelektualne svojine, medija i IT pravo. Iza sebe ima 15 godina iskustva, što ga čini pionirom u ovim pravnim oblastima u Srbiji. Angažovan je od strane kompanija, finansijskih institucija, udruženja i ustanova koje se bave edukacijom na obukama Data Protection Officer-a odnosno Lica zaduženih za zaštitu podataka ličnosti čije je angažovanje potrebno i preporučeno, u skladu sa Opštom uredbom o zaštiti podataka EU (GDPR). Iza sebe ima i veliki broj seminara, treninga i radionica u organizaciji različitih udruženja i asocijacija, gde je kao predavač učestvovao u edukaciji studenata, novinara, urednika i autora iz najrazličitijih profesija. Napisao je veliki broj tekstova vezano za pravne oblasti kojima se bavi, od kojih su mnogi publikovani ili preuzeti od strane medija i izdavača.

Online DPO obuka

Obuka za Data Protection Officer-a održava se online, putem Skajpa. Na ovaj način si u prilici da prisustvuješ obuci i ukoliko živiš u drugom gradu ili ne želiš da žrtvuješ udobnost svog doma.


Kvalitet nastave je jednako dobar, jer nisu u pitanju snimljena predavanja, već uživo nastava koja omogućava stalnu interakciju i pravovremeno odgovaranje na sva pitanja. Predavač je tokom trajanja celog kursa na raspolaganju polaznicima kako bi im rešio sve nedoumice i dileme koje imaju, isto kao i u učionici.


Online kurs obuhvata i digitalni sertifikat, materijale za učenje i podršku škole u online nastavi.


Za sve informacije o ovakvom načinu pohađanja kursa, možeš nam se obratiti putem brojeva telefona 060/664 89 64 ili 021/300 20 33.

Prijavi se na kurs

Ne propusti šansu da se prijaviš na kurs po 30% nižoj ceni

Upisni rok je u toku. Prijavi se dok traje promotivni period i ostvari 30% popusta na kurs. Umesto 18.860 dinara, kurs ćeš platiti 13.200 dinara. Cena kursa za nezaposlena lica, studente i stare polaznike iznosi 12.000 dinara. Prikazane cene su sa uračunatim PDV-om.

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Rezervacija mesta iznosi 4200 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Pavla Papa 1/II sp u Novom Sadu.

Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Kurs je moguće platiti čekovima na više mesečnih rata.

Prijavi se pozivom na brojeve: 021/300-20-33, 060/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@kurseviunovomsadu.com.

Ukoliko u svom poslu barata bilo kakvim podacima o ličnosti, bilo to ime, prezime, email adresa, IP adresa, broj telefona ili bilo šta slično, firma je u obavezi da ima ovlašćeno lice koje će se truditi da njihovo čuvanje i korišćenje bude u skladu sa zakonom.

To znači da za dobrog Data Protection Officera im posla svuda. Zato je ovo odlična šansa da unaprediš svoju karijeru.

Da bi znalo šta tačno treba da radiš, moraš jasno da razumeš odredbe novog Zakona. Ali, ako se sa pravnom terminologijom baš i ne snalaziš, može ti se lako desiti da nešto pogrešno protumačiš.

Zato ne bi valjalo da čekaš više. Za samo 4 nedelje, od jednog od najvećih stručnjaka u Srbiji za oblast zaštite podataka, Dragana Milića, saznaćeš sve o novom Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.

Prijavi se ovde

©2022 Poslovna savršenost • Politika privatnosti