021/300-20-33, 060/664-89-64 info@kurseviunovomsadu.com

Naučite da radite u najsavremenijem frejmvorku za testiranje i zaposlite se na jednoj od najplaćenijih pozicija u IT industriji

Kvalitet softvera je imperativ u IT industriji, imajući u vidu konkurentnost tržišta i potrebu za efikasnim i dobrim rešenjima. Zato potražnja za dobro obučenim QA testerima ne jenjava, a najbolje od svega je što za ovaj posao nije potrebno opsežno programersko znanje.

BROJ SLOBODNIH MESTA

9

Načini testiranja softvera evoluiraju u skladu sa potrebama tržišta, pa je tako za samo nekoliko godina QA testing prešao sa manuelnog na automatizovan, a potom nastavio da se razvija kroz nove frejmvorke.

Cypress je jedan od najnovijih testnih alata i koristi isključivo javascript za pisanje testova. Ono što je velika prednost jeste što se 90% kodiranja može izvršiti sa već ugrađenim komandama, pa je sasvim razumljiv i početnicima i ljudima koji nisu imali iskustva sa ovim programskim jezikom.

QA tester kurs
QA tester kurs Novi Sad
automatizovano qa testiranje

Cypress je brz, pouzdan, razumljiv i efikasan i upravo takvi testeri se traže i dobro plaćaju na ovom tržištu

Cypress je nova generacija alata za automatsko testiranje i namenjen je za moderne web aplikacije. Kako pisanje end-to-end testova zahteva korišćenje nekoliko alata, ukazala se potreba za jednim koji će ih sve obuhvatiti, što ovaj alat zapravo radi za razliku od svih drugih.

Cypress je intuitivan i reaktivan, tako da automatski čuva sve razloge zašto je test bio neuspešan što testeru olakšava posao i analizu problema.

Zbog svoje specifične arhitekture, Cypress je brži i pouzdaniji od mnogih drugih alata, jer funkcioniše unutar browsera, prati i modifikuje njegovo ponašanje.

Mesto održavanja Uživo, putem Skajpa
Trajanje kursa 8 nedelja
Nivo učenja Osnovni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 32
Sertifikat Da
Telefon 061/664-89-64
Prijavi se na kurs 

Informacije o Cypress QA Automation Engineer kursu

Budući da je reč o osnovnom kursu automatizovanog QA testiranja u Cypress alatu, za pohađanje istog neophodno je osnovno poznavanje manualnog QA testiranja.

Kurs automatskog QA testiranja u Cypress alatu vode predavači iz kompanije AssertQA koja već godinama uspešno vodi i realizuje projekte QA testiranja softvera na domaćem i inostranom tržištu. U želji da razviju dodatno ovo tržište, eksperti iz ove kompanije organizuju obuku u trajanju od 32 časa tokom 8 nedelja.

Tokom trajanja kursa bićete u prilici da naučite kako da upotrebom Cypress alata pronađete i vežete web elemente, kreirate i izvršavate automatizovane testove nad Web aplikacijama i sajtovima i kako da koristeći sva ta znanja unapredite kvalitet postojećih aplikacija.

Nakon završetka QA cypress automation engineer kursa znaćete kako da automatizujete bilo koju web aplikaciju koristeći Cypress. Takođe, razumećete zašto je ovo jedinstveni sistem i zašto se koristi za kreiranje stabilnih i pouzdanih automatskih testova, ali ćete znati i kako sami da dizajnirate Cypress framework od nule.

 • * Uvod u programiranje
  * Uvod u Cypress
  * Podešavanje NodeJS Projekta, NPM, i VS Code, instalacija Cypress-a
  * Struktura foldera u Cypress-u i podešavanja, struktura Cypress testova
  * Pronalazak Cypress lokatora sa i bez Cypress plugina za generisanje lokatora (cy.contains, cy.get)
  * Interakcija sa elementima (click, type, clear….)
  * Pisanje Cypress testova
  * Interakcija sa test runnerom
  * Cekanja (eksplicitna i implicitna)
  * Time travel kroz testove
  * Asertacije
  * Pravljenje custom comandi
  * Mokovanje rekvestova
  * Pustanje testova u headless modu
  * Priprema za završni test
  * Završni test

Online Cypress QA Automation Engineer kurs 

Škola ti omogućava da ovaj kurs slušaš preko Skajpa – od kuće ili sa bilo kog mesta koje ti izabereš.

Bitno je da znaš da je Skajp nastava podjednakog kvaliteta kao i časovi u učionici. Jer predavanja nisu snimljena, već su uživo, što ti je daje mogućnost da postavljaš pitanja predavaču i odmah dobiješ odgovore na njih. Takođe, bićeš u interakciji sa drugim polaznicima i čuti različita mišljenja. Sve je to vrlo bitno kod učenja, jer živa reč i te kako utiče na brzinu i kvalitet usvajanja znanja.

Obezbeđeni su ti: online sertifikat, materijali za učenje i podrška škole u online nastavi.

Za sve informacije o načinu realizovanja uživo nastave putem Skajpa, ceni i prijavi možeš nam se obratiti na 060/664 89 64 ili 021/300 20 33.

Prijavite se za Cypress QA Automation Engineer kurs i ostvarite popust

Oktobarski upisni rok je u toku. Za prijave do03.10.2022. ostvaruješ 35% popusta.

Promo cena za dvomesečni Cypress QA Automation Engineer kurs je 11.880 dinara/mesečno umesto 18.280 dinara/mesečno. VAŽNO: Cena kursa za nezaposlena lica, studente i stare polaznike iznosi 10.680 dinara/mesečno. Prikazane cene su sa uračunatim PDV-om.

Puna cena Popust Promo cena Rok za prijavu Sertifikat
18.280 din/mesečno 35 % 11.880 din/mesečno 03.10.2022.

Rezervacija mesta iznosi 4.200 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Pavla Papa 1/II sp. Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku.

Prijavu možete izvršiti pozivanjem naših brojeva 011/40-82-116061/664-89-64 ili se prijaviti putem formulara u nastavku stranice.

 

ONLINE prijava

Ime i prezime

Kontakt telefon

Email