Početak kursa - 16. septembar 2023.

Nauči automatizovano

testiranje

softvera

Postani deo najplaćenijeg IT sektora

Svakodnevno čuješ da programeri natprosečno zarađuju. To je tačno. A da li znaš da i ti lako možeš biti deo globalno najplaćenije industrije?

Prijavi se na kurs

Početak kursa - 11. septembar 2023.

Nauči automatizovano

testiranje

softvera

Postani deo najplaćenijeg IT sektora

Svakodnevno čuješ da programeri natprosečno zarađuju. To je tačno. A da li znaš da i ti lako možeš biti deo globalno najplaćenije industrije?

Odličan način da uđeš u IT svet je da naučiš automatizovano testiranje softvera. To je zanimanje koje ne traži široko programersko znanje, a ipak nudi saradnju rame uz rame sa iskusnim programerima. I dobru zaradu.


Ne moraš da se smaraš na poslu svaki dan i ponavljaš rutinske stvari. Radeći kao softver tester, svaki projekat je novo uzbuđenje.


Najbrži put do ovakvog posla je upravo ovaj 3-mesečni kurs za automatizovano testiranje softvera.

U ČEMU JE CAKA?


Šta je zapravo automatizovano testiranje softvera?

Zamisli da ti je posao proveravanje ’’bagova’’ u video igrama, testiranje novih aplikacija ili biznis softvera. Upravo će to biti tvoj zadatak kada postaneš automatizovani QA tester. Garancija kvaliteta ili quality assurance (QA) je od presudnog značaja, kako za IT kompaniju, tako i za korisnike. Tu na scenu stupa Automation Quality assurance tester.


On je taj koji proverava da li sve funkcioniše kako treba i postoje li greške u radu nekog programa. Njegov zadatak je da iz ugla korisnika uoči nedostatke pre puštanja programa u rad. Ukoliko bi se ’’bag’’ uočio kasno, to bi firmi stvorilo dodatni finansijski trošak i negativno uticalo na reputaciju. A to niko ne želi.


Tako na primer, ako testiraš online aplikaciju neke banke, vrlo je bitno da obratiš pažnju na sve aspekte bitne za korisnika. Logovanje mora biti jednostavno, prenos novca brz i lak, provera stanja uvek dostupna, ali isto tako i bezbednost od eventualnih hakerskih zloupotreba na visokom nivou.


Da bi se obavilo automatizovano testiranje koriste se adekvatni softverski alati. Ako upišeš ovaj kurs naučićeš da radiš u onima koji su najtraženiji i najzastupljeniji na tržištu.

Kako izgleda kurs i šta ćeš naučiti?

Kurs za automatizovano testiranje softvera traje 3 meseca.


Prvi mesec učiš osnove programiranja (objektno orijentisano programiranje), što će ti omogućiti da bolje razumeš celu ovu priču. Naredna 2 meseca radiš automatizovano testiranje i upoznaješ se sa ovim zanimanjem kroz praktične primere.


Na raspolaganju ti je tim sjajnih predavača koji već uveliko rade testiranje softvera. Iz njihovog iskustva ćeš mnogo naučiti i dobiti prave instrukcije kako postati softver tester.

Pogledajte detaljan plan rada na kursu

 • QA procesi
 • Osnove objektno orjentisanog programiranja
 • Tipovi podataka i operatori
 • Konverzije tipova
 • Često korišćene konstante
 • Klase, metode i objekti
 • Paketi u Javi
 • Benefiti automatskog testiranja
 • Šta je i zašto koristiti automatsko testiranje
 • Koji Test Case treba automatizovati
 • Instalacija Alata za rad
 • Podešavanje projekta za pisanje automatskih testova (Intellij, dependencies u POM-u projekta, webDriver…)
 • Pisanje Selenium automatskih testova u Java programskom jeziku
 • Kreiranje različitih podataka za proveru, upoređivanje podataka, prisutstvo i rukovanje elementima
 • Čitanje grešaka
 • Čekanje elemenata (eksplicitno i implicitno)
 • Assertovi
 • Page object model (POM)
 • Izvršavanje automatskih testova iz komandne linije
 • Samostalni rad
 • Test
Prijavi se odmah

Broj mesta je ograničen, zato ne gubi vreme.

Svi detalji o kursu Automatizovano QA testiranje


Kako se pohađa ovaj kurs

Kurs možeš pohađati u Novom Sadu ili online uživo putem Skype platforme, a dostupna ti je i miks nastava, odnosno mogućnost da tokom trajanja obuke kombinuješ kako tebi najviše odgovara.  


Mesto održavanja

Novi Sad i onlineTrajanje kursa

12 nedeljaNivo učenja

NapredniTermini

Poslepodnevni i večernjiFond časova

48Telefon

060/66 48 964


Svi detalji o kursu Automatizovano QA testiranje


Kako se pohađa ovaj kurs

Kurs možeš pohađati u Novom Sadu ili online uživo putem Skype platforme, a dostupna ti je i miks nastava odnosno mogućnost da tokom trajanja obuke kombinuješ kako tebi najviše odgovara.  


Mesto održavanja

Novi Sad i onlineTrajanje kursa

12 nedeljaNivo učenja

NapredniTermini

Poslepodnevni i večernjiFond časova

48Telefon

060/66 48 964


Više o predavačima na kursu automatizovanog testiranja softvera

Dragana Sekulić

Dragana je po zanimanju diplomirani inženjer tehnologije, ali je svoju poslovnu sreću pronašla u IT sektoru, zahvaljujući procesu prekvalifikacije koji je podrazumevao kurseve Jave, .NET-a, manuelnog i automatskog testiranja. Zaposlena je u kompaniji Emakina, kao QA inženjer za manuelno i automatsko testiranje. Smatra da se najbolje uči kroz igru, pa uvek prednost dajem rešavanju praktičnih zadataka u odnosu na teoriju.

Online kurs automatizovanog testiranja softvera

Škola ti omogućava da ovaj kurs pratiš i preko Skajpa – kroz online uživo časove podjednakog kvaliteta kao i časovi u učionici. Jer predavač ti je dostupan u realnom vremenu za sva pitanja i pomoć, a tu je i komunikacija sa drugim polaznicima i razmena mišljenja.


Zato, ako ne živiš u Novom Sadu ili zbog drugih razloga ne možeš da dolaziš na časove u školi, ovo je odlična prilika da stekneš znanje koje ti treba. I tako se efikasno osposobiš za samostalan rad putem Skajp nastave. Tokom online predavanja možeš da računaš ne samo na interakciju sa predavačem i drugim polaznicima, već i na podršku škole. Obezbeđeni su ti materijali za učenje i online sertifikat.


Sve detalje o Skajp kursu (načinu realizovanja nastave, terminima, ceni…) možeš saznati kod našeg savetnika za upis na 021/300 20 33 ili 060/664 89 64.

Nakon uspešno završenog kursa za automatizovano QA testiranje moći ćeš da se zaposliš kao QA tester u mnogim IT firmama, domaćim i stranim. Moći ćeš čak i da radiš samostalno za klijente iz celog sveta.


Ono što je najbitnije, IT industrija se intenzivno razvija i posla u ovoj oblasti ima. Svakodnevno se pojavljuju brojne aplikacije i softveri, pa samim tim potražnja za ovim zanimanjem konstantno raste.


Ukoliko prepoznaš sebe u ovoj priči i pokažeš dobre rezultate, imaš mogućnost da konkurišeš za stručnu praksu, ali i zaposlenje. Sa uspešno završenim kursevima manuelnog i automatizovanog testiranja softvera možeš postati kandidat za praksu ili posao na otvorenim pozicijama u nekoj od IT firmi sa kojima škola sarađuje.

Kako je protekla obuka, a zatim i praksa nekima od naših najboljih polaznika možeš pogledati ovde.

Prijavi se na kurs

Prijavi se na kurs i iskoristi popust od 40%

Upisni rok je u toku. Za prijave tokom promotivnog perioda ostvaruješ 40% popusta na kurs za automatsko testiranje softvera. Umesto 18.000 dinara/mesečno, dobijaš beneficiranu cenu od 10.800 dinara/mesečno. Cena kursa za nezaposlene, studente i za stare polaznike iznosi 10200 dinara/mesečno. Prikazane cene su sa uračunatim PDV-om.

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Rezervacija mesta iznosi 6000 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Pavla Papa 1/II sp u Novom Sadu.

Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Kurs je moguće platiti čekovima na više mesečnih rata.

Prijavi se pozivom na brojeve: 021/300-20-33, 060/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@kurseviunovomsadu.com.

Omogući sebi visokoprofitabilnu karijeru u IT-u

Od sveobuhvatne obuke za tehnička znanja potrebna za automatsko testiranje softvera, preko rada na praktičnim zadacima, korisnih saveta za pripremu za proces selekcije u IT kompanijama, pa sve do korišćenja naših privrednih kanala za dolazak do preduzeća u kojima bi uživao raditi, bićeš dobro opremljen za nastavak karijere.

©2023 Poslovna savršenost • Politika privatnosti