021/300-20-33, 060/664-89-64 info@kurseviunovomsadu.com
Broj slobodnih mesta

10

Prijavi se na kurs

Upiši pripremni kurs za dobijanje ECDL sertifikata.
Za samo 3 meseca obezbedi ogromnu prednost za svoju karijeru!
 

Ukoliko želite da ostvarite poslovni uspeh, bilo u zemlji ili inostranstvu, i kvalitetom se istaknete među konkurentima, vaš glavni adut može biti posedovanje ECDL sertifikata.

Šta je ECDL? U pitanju je najtraženiji međunarodno priznat sertifikat o poznavanju rada na računaru (European Computer Driving Licence – Evropska kompjuterska vozačka dozvola), sertifikat koji priznaje 150 zemalja i u svakoj poslodavcima znači samo jedno – “vlasnik sertifikata zaista je stručnjak, nećeš pogrešiti ako ga zaposliš”.

Upiši tromesečnu pripremnu obuku start paketa za dobijanje ECDL sertifikata Obuka i kurseva i budi uvek ispred drugih.

Priprema za ECDL ispit

Zašto ECDL sertifikat?

Bez obzira kojim se poslom bavite, korišćenje kompjutera je neophodna veština za postizanje uspeha. O tome svedoči i činjenica da danas gotovo da nema oglasa za posao u kome se kao uslov ne navodi „poznavanje rada na računaru“. Istraživanja su pokazala da prosečan radnik provodi 38 minuta dnevno pokušavajući da reši svoje ili probleme u radu sa računarom svojih kolega. To je oko 3 sata nedeljno, 12 sati mesečno ili 20 dana godišnje. Kada se to pomnoži sa brojem zaposlenih u jednoj firmi dobija se mnogo izgubljenog vremena i novca.

Velike kompanije poput Coca-Cola-e, Henkela, Shell-a, BMW-a, IBM-a, Ikea-e… ali i državne ustanove evropskih zemalja to dobro znaju i zato su uvele obavezno ECDL testiranje svojih zaposlenih. Takođe, Vlada Srbije je Strategijom razvoja informacionog društva još, oktobra 2006. usvojila ECDL sertifikaciju.

Postignuti rezultati govore sve. Sertifikovanjem zaposlenih za ECDL sve ove kompanije i ustanove podigle su svoju produktivnost za velikih 20% – 40%. Upravo je to razlog zbog koga, ako želite da dobijete dobro plaćen posao, posedovanje znanja ECDL start paketa predstavlja neizostavnu stavku u vašem CV-u.

Kome je namenjen kurs pripreme za ECDL sertifikaciju?

Beneficije pripremne obuke za dobijanje ECDL sertifikata može iskoristiti svako – osobe koje traže posao u zemlji ili inostranstvu, zaposleni koji već koriste računar u svom poslu, ali i vlasnici preduzeća, direktori i menadžeri.

Prednosti obuke i sertifikacije po ECDL standardu su sledeće:

Za nezaposlene:

 • Ostvarujete prednost prilikom zapošljavanja u zemlji ili inostranstvu
 • Moćićete da se javljate na konkurse u kojima se traži poznavanje rada na računaru
 • Naučićete poslovnu upotrebu računara
 • Stećićete samopouzdanje i stručnost koja neće ostati neprimećena tokom razgovora za posao

Za one koji već rade na računaru:

 • Olakšajte rešavanje svakodnevnih radnih zadataka
 • Povećajte samopouzdanje u radu sa računarom
 • Obezbedite sebi ECDL sertifikat priznat u 150 zemalja sveta
 • Ostvarite veću pokretljivost u poslu
 • Otvorite put ka višim nivoima poznavanja rada na računaru kroz napredne – Advanced programe

Za poslodavce i menadžere:

 • Povećanje produktivnost u radu
 • Smanjenje troškova
 • Povećanje iskorišćenja IT resursa
 • Bolja sistematizacija radnih mesta

Plan i program pripremne obuke za ECDL sertifikat

Da bi se dobila diploma ECDL start paketa potrebno je posedovati znanje  i vladati veštinama u radu iz sledećih oblasti koje su na obuci podeljene u 4 modula:

 1. Osnove korišćenja računara – osnovni koncepti informaciono-komunikacione tehnologije (IKT), računara i softvera, rad na desktopu, podešavanje operativnog sistema, kreiranje i štampanje dokumenata, organizacija fajlova, čuvanje podataka i njihova kompresija, koncept mreže i mogućnosti povezivanja, značaj zaštite podataka i zaštita od zlonamernih podataka, pravljenje back up-a podataka, ekološki i zdravstveni aspekti korišćenja IKT
 2. Osnove korišćenja Interneta – upotreba web pretraživača i online bezbednost, pronalaženje informacija na internetu, autorska prava i zaštita bezbednosti, upotreba e-maila i online zajednica.
 3. Obrada teksta (MS Word) – pravljenje i čuvanje dokumenata, korišćenje različitih opcija, formatiranje dokumenata, ubacivanje tabela, slika i grafičkih rešenja, paginacija dokumenata.
 4. Tabelarne kalkulacije (MS Excel) – kreiranje i čuvanje dokumenata u različitim formatima, korišćenje integrisanih opcija, unos podataka u ćelije i formatiranje ćelija, uređivanje kolona i redova i njihovo kopiranje, unošenje različitih formula, korišćenje i oblikovanje grafikona.

Nastava se održava jednom nedeljno u trajanju od 3 školska časa. Po završetku svakog modula, polaznici polažu test znanja. Nakon završene obuke polaganje za dobijanje ECDL sertifikata za vas će biti tek formalnost, a vaša karijera dobiće snažan “vetar u leđa”.

Prijavite se i ostvarite 50% popusta na obuku

Oktobarski upisni rok je u toku. je u toku. Puna cena tromesečnog kursa priprema za dobijanje ECDL sertifikata je 118 evra mesečno. Međutim, ukoliko se prijavite do 25.10.2021. , ostvarujete pravo na beneficiranu cenu-50%popusta, tako da ćete obuku platiti 59 evra mesečno, dok studenti i nezaposleni ostvaruju pravo na još 10% dodatnog popusta, tako da će obuku platiti 49 evra mesečno.

Pozovite nas na 021/300-21-24 ili 060/664-89-64 ili pošaljite elektronsku prijavu na: info@kurseviunovomsadu.com

Rezervacija mesta na obuci je 10 evra, a ovaj iznos se odbija od cene za prvi mesec obuke. Rezervacija se uplaćuje u prostorijama škole, ulica Žarka Vasiljevića 6. Polaznik rezervaciju može otkazati 5 dana pre početka obuke ili je iskoristiti u narednom roku.

Prijava na kurs

Na ovaj kurs možete se prijaviti i online putem