021/300-20-33, 060/664-89-64 info@kurseviunovomsadu.com
Broj polaznika po grupi Max 10
Trajanje kursa 12 nedelja
Nivo učenja Početni
Termini Poslepodnevni i večernji
Rok za upis 18.10.2021.
Regularna cena 18400 dinara
Promotivna cena 8300 dinara
Telefoni 060/664-89-64
Formular za prijavu PRIJAVI SE!

Upiši 3-mesečni kurs za korišćenje Linux operativnog sistema

Računar sa Windowsom ti ponovo nešto koči? Izlaze upozorenja. Instaliraš antivirusni program, ali sada komp “secka”. Jednostavno, nije to to. Da, svi smo se prečesto našli u toj situaciji i ne želimo da je iskusimo ponovo. Ako želiš računar koji te neće izneveriti i koji će raditi “k’o podmazan” sve što ti je potrebno saznaćeš na kursu za korišćenje operativnog sistema Linux.

I pre nego što pitaš znaj da je Linux besplatan za korišćenje, rad u njemu se brzo nauči (sa korisničke strane ne razlikuje se mnogo od Windowsa), a većina programa i igara radiće bolje nego li na “prozoru”.

Koje su predosti Linux operativnog sistema?

Bili svesni toga ili ne, Linux koristimo stalno. Kada god odemo na neki web sajt, zapravo uspostavljamo vezu sa nekim serverom koji koristi ovaj operativni sistem. Linux koriste čak i novi televizori, automobili, ali i mobilni telefoni – ako koristite Android telefon, i njega zapravo pokreće jedna verzija Linuxa.

Dakle, ovaj operativni sistem je svuda prisutan. Zašto?

Zato što se može koristiti za praktično sve što nam može pasti na pamet, a pri tom je besplatan. Uz to, Linux razvija velika zajednica programera koji ga neprekidno usavršavaju. Zato postoji čitav niz različitih verzija Linuxa, a svaka je prilagođena za posebnu namenu. Tako, na primer, postoji Ubuntu koji je namenjen za široku upotrebu, Zorin, koji je veoma nalik Windowsu, Kali Linux čija je namena da se ispita sigurnost nekog računarskog sistema (inače omiljen među hakerima i programerima)…

Pošto iza Linuxa stoji zajednica, a ne jedna kompanija, ovaj operativni sistem je lako prilagodljiv najrazličitijim upotrebama.

Uz sve to, Linux je najbezbedniji operativni sistem koji postoji – uz njega ti neće trebati antivirusni programi – za njega jednostavno nema virusa. To znači da radi brzo i efikasno i omogućava ti da tvoj računar zaista pokaže šta može.

Linux

Šta ćeš naučiti na kursu za Linux?

Tokom praktične obuke koja se temelji na direktnom radu u Linux operativnom sistemu saznaćeš:

  • Kako Linux funkcioniše – od osnovnih zadataka do složenijih komandi
  • Šta ga čini tako moćnim operativnim sistemom
  • Sličnosti i razlike sa drugim operativnim sistemima
  • Koje distribucije (verzije) Linuxa postoje i kako da odabereš najbolju za sebe
  • Šta sve Linux može kao operativni sistem na ličnom računaru i na serveru
  • Šta je kernel – sama srž operativnog sistema
  • Šta je i čemu služi programsko okruženje Shell

I još mnogo toga.

Zaronićeš u svet programa tzv. otvorenog koda, odnosno besplatnih aplikacija za sve što ti treba, a tvoj računar radiće daleko bolje i stabilnije, čak i ako se radi o starijoj mašini.

Takođe, znaćeš i kako da održavaš sam sistem (eto mogućnosti da se zaradi novac), a ako želiš da se baviš programiranjem, rad u Linuxu je nešto što se podrazumeva kao neophodno.

Obuka za Linux

Nauči Linux i uštedi

Puna cena kursa za korišćenje Linux operativnog sistema iznosi 18.400 dinara mesečno. Ali, ako se prijaviš do 18.10.2021. ostvaruješ 55% popusta na kurs. To znači da ćeš obuku platiti samo 8.300 dinara mesečno.

Kurs je moguće platiti na 4 mesečne rate (jedna u predupisnom roku, a ostale na početku prvog meseca kursa, na početku drugog meseca kursa, na početku trećeg meseca kursa) ili na 5 mesečnih rata (ako se vrši plaćanje čekovima).

Rezervacija mesta iznosi 1.500 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa, tako što se od cene kursa odbija iznos od 1500 dinara. Uplata rezervacije se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Dušana Vasiljeva 9. Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku.

Prijavu na Linux obuku možeš izvršiti pozivanjem telefona 021/300-21-24 ili  060 664 89 64, a možeš se prijaviti i slanjem prijave na našu e – mail adresu info@kurseviunovomsadu.com ili preko ONLINE APLIKACIONOG FORMULARA.