021/300-20-33, 060/664-89-64 info@kurseviunovomsadu.com

Odlični rezultati u praksi, profesionalne i ljudske vrline su osnovni kriterijum kojim se rukovodimo prilikom izbora naših saradnika. Tako je naš tim sačinjen od iskusnih starijih i mladih stručnjaka koji imaju zavidne i potvrđene rezultate u dosadašnjem radu.

Nikola Dimitrijević se u svet programiranja upustio 2013. godine kroz razvoj konzolnih aplikacija u programskom jeziku C++. Vrlo brzo je prešao na razvoj grafičkih desktop aplikacija u programskom jeziku C#. Ljubav prema programiranju nastavio je izučavanjem programskog jezika Java i učenjem web dizajna, odnosno HTML-a i CSS-a, Angular js frejmvorka kao i Jave na webu i MY SQL baza podataka. Kako je zelja za izradom jako složenih dinamičkih web sajtova rasla u Nikoli, tako je napredovao i sa web programiranjem u PHP programskom jeziku. Danas najveci deo svog vremena provodi baveći se administrativnim funkcionalnostima web sajtova povezanih sa bazama podataka kao i programiranjem web shopova pomocu Jave i PHP-a. Sve svoje znanje Nikola prenosi polaznicima na kursevima programiranja.

Diana Petrović – predavač na kursevima Grafičkog dizajna i Web dizajna Završila je osnovne i master studije na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, smer Grafičko inženjerstvo i dizajn. Prvo radno iskustvo stekla je već tokom studiranja, kada je bila angažovana na mnoštvu honorarnih poslova vezano za ofset i digitalnu štampu. Provela je godinu dana u Torontu (Kanada) gde je radila u lokalnoj štampariji i obogatila svoje iskustvo radeći za poznate svetske kompanije kao što su Mercedes-Benz, Coca-Cola i dr. Diana je širokog interesovanja i večiti perfekcionista. Diana je zaljubljenik u sve što je kreativno, drugačije i jedinstveno, a svoj entuzijazam lako prenosi na polaznike. Poslednjih nekoliko godina posvetila se poslovima kao što su dizajn i izrada web sajtova. Ima iskustvo u radu sa HTML-om, CSS-om, Javascriptom, XML-om, kao i radu sa različitim tipovima CMS sistema: WordPress, Joomla.

Katarina Obradović – predavač na kursu finansijska analiza. Katarina je diplomirani ekonomista sa Ekonomskog fakulteta Subotica, odeljenja u Novom Sadu. Diplomirala je na smeru finansije i računovodstvo. Nakon završetka osnovnih studija zaposlila se u banci kao kreditni referent i analitičar za privredu. Iza sebe ima 8 godina rada u banci, gde je između ostalog, i stekla najviše iskustva iz oblasti finansijske analize. Posao kojim se trenutno bavi podrazumeva detaljnu analizu finansijskih izveštaja, izradu projektovanih bilansa, izradu biznis planova, razne vrste monitoring izveštaja i sl. Dodatno usavršavanje je obavila sticanjem diplome i sertifikata ovlašćenog knjigovođe, kontiste i bilansiste. Kao i korišćenjem knjigovodstvenih programa i izradom završnih računa.

Katarina Raonić – diplomirani informatičar, trenutno predavač na kursevima QA tester i administracija WordPress-a
(prethodno: predavač i na kursevima Web Dizajn-a i Java programiranja)

Tokom studija na Prirodno-matematičkom fakultetu verovala je da će se zauvek baviti isključivo programiranjem, ali je prevagnula želja za “savršenim proizvodom” te je danas u poziciji da svojim iskustvom svakodnevno unapređuje jedan. Radi u jednoj od najvećih novosadskih kompanija na poziciji Test inžinjera, što joj olakšava da problem uvek sagleda sa obe strane – sa strane i programera i korisnika.

Jedan je od onih predavača koji zaista uživaju u svom poslu. Njeni studenti kažu da je fokusirana na detalje, da je rada da podeli znanje i da to radi odlično. Neretko joj se obraćaju i nakon završenog kursa dok se spremaju za intervju za posao ili kako bi je pitali za profesionalni savet.

Obe strane medalje nesebično deli sa svojim polaznicima, ističući značaj obe, kako bi sutra isti ti polaznici – postali sjajni programeri i još bolji testeri.

A u našoj školi, dodatno je svoje dugogodišnje predavačko iskustvo i ljubav prema web dizajnu i predavanju, sklopila u celinu na Web Dizajn i WordPress kursevima i na ovom polju je, kao i na ostalima, svojim polaznicima jednako nesebična podrška i odličan primer da se sve može kada voliš svoj posao.

Dušan Pešut, predavač na obukama za Frontend i PHP programiranje.  Strast prema programiranju gaji još iz studentskih dana. Znanje HTML-a, CSS-a, PHP-a, Javascript-a, My SQL baze podataka i Vue.js  frejmvorka, već 3 godine primenjuje na različitim projektima. Bio je angažovan od strane poznatih komanija, poput Mad Duck Code i LibraFire. Zahvaljujući svom zalaganju i iskustvu, danas radi na poziciji Full Stack PHP Developer u firmi Movers Alliance. Uporedo sa napredovanjem  u poslu i sticanjem novih znanja i veština, u Dušanu je rasla želja da svoje znanje deli sa drugima, što uspešno i radi na obukama za PHP i Frontend programiranje.

Marija Žemba – predavač na Frontend developer kursu. Marija je završila Tehnički fakultet u Zrenjaninu, smer Informacine tehnologije u poslovnim sistemima. Trenutno radi kao Frontend developer u kompaniji ElanWave, gde je i Team Lead na nekoliko projekata. Zahvaljujući zaduženjima koja obavlja kao Team Lead, Marija je shvatila da joj izuzetno prijaju organizacija rada, vođenje i usmeravanje tima. Zato se odlučila da započne predavačku karijeru i nesebično podeli svoja znanja sa polaznicima.

Vukašin Trifunović – predavač na kursu za QA testera. Formalno obrazovanje je stekao na  Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Nakon fakulteta se oprobao u pravničkom životu, ali je vrlo brzo shvatio da to nije oblast koja ga zanima. S obzirom da je oduvek voleo da istražuje i testira stvari, Vukašin se okrenuo IT branši. Odlučio je da poradi na sebi i nauči sve o testiranju softvera. Zato je završio kurs za testiranje, nakon čega je započeo karijeru QA testera. Prvo radno iskustvo je stekao radeći kao frilenser. Vukašin smatra da svaki tester, pored tehničkog znanja koje je potrebno za uspešno testiranje, mora da poseduje odredjeni ’’mindset’’.

Tatjana Vit, predavač na kursu za knjigovodstvo. Diplomirani ekonomista sa licencom samostalnog računovođe izdatom od strane Saveza računovođa i revizora Srbije. Zavidno iskustvo u oblasti finansija i računovodstva stekla je tokom dvadesetogodišnjeg rada obavljajući sve računovodstve poslove, od finansijskog knjigovođe – kontiste do šefa računovodstva, u JGSP “Novi Sad”. Kontiranje poslovnih događaja, kalkulacije i obračuni, poresko računovodstvo, izrada godišnjeg računa i još mnogo toga, su oblasti iz kojih svoje znanje i iskustvo kao predavač prenosi na polaznike kursa. Kao profesionalni računovođa, usavršavala se i pohađala je brojne seminare i simpozijume iz ove oblasti kao vid kontinuirane edukacije koju zahteva ovako dinamična profesija.

Sava Nikić, predavač na kursevima društvene mreže i internet marketing.

Sava je svoje iskustvo u digital marketing svetu gradio u internacionalnom, domaćem i regionalnom okruženju.

Trenutno je na poziciji Digital Marketing Executivemenadžera najvećeg domaćeg maloprodajnog lanca „Univerexport“, kao i Univerexport grupe. Pre toga, 5 godina je bio marketing specijalista i PR podrška u službi jednog od evropskih e-commerce giganata, nemačku kompaniju „Delticom“ i usko povezanu „Netex Consulting“ kompaniju, gde je bio zadužen za centralno-istočno Evropske zemlje.

Sarađivao je i sa Exit festivalom, a bio je i deo projektnog tima Exit fondacije. Jedan je od autora kampanje „Učim + znam = Vredim“, koja je nagrađena za najbolju kampanju u sferi društvene odgovornosti od strane Udruženja za tržišne komunikacije Srbije (UEPS).

Tokom godina, sarađivao je sa velikim brojem klijenata na inostranom i regionanom tržištu, krećući se kroz različite oblasti internet marketinga, content marketinga, SEO, PR ili naprednog oglašavanja na društvenim mrežama, kreiranja landing stranica i tzv. lead generation kampanja. Sarađivao je sa različitim institucijama, kompanijama ili agencijama, poput CRO PC (Hrvatska), Aqua 4D“ (Švajcarska), Sterijino pozorje (Srbija), Neuherz Strategische Kommunikation (Austrija), Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – Novi Sad (Srbija), Novelus (Slovenija), Probako Communication (Mađarska) i drugi.

Radio je i kao novinar i urednik u nekoliko ovdašnjih medija. Završio je studije filozofije na Filozofskom fakultetu.

Stevan Tomašević, predavač na kursu Knjigovodstvo i SPSS. Stevan  je završio osnovne i master studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici, odeljenja u Novom Sadu, na smeru Računovodstvo i revizija. Nakon završetka studija svoja znanja počeo je da usavršava kroz praksu radeći u banci kao kreditni referent i analitičar za privredu. Predavačko iskustvo i razvijanje sopstvene metodologije nastave stiče od 2012. godine kada je na svom fakultetu postao asistent na predmetima Finansijsko računovodstvo, Analiza finansijskih izveštaja, Računovodstvo banaka i Kvantitativne metode u poslovnom odlučivanju. Svoje stručno usavršavanje nastavlja na doktorskim studijama iz oblasti računovodstva i poslovne analize, a pored toga ima iskustvo u vođenju knjigovodstvenog kursa velikog broja polaznika. Autor je brojnih naučnih i stručnih radova iz oblasti računovodstva, revizije i poslovne analize koji su objavljeni u domaćim i inostranim časopisima i na domaćim i međunarodnim konferencijama. Dakle, ako je knjigovodstvo ono što vam treba, Stevan je tu da vas, brzo i lako, nauči svemu.

Ljiljana Maširević – predavač na kursu EU projektni menadžer. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, smer srpska književnost i jezik. Poslednjih 10 godina Ljiljana se bavi pisanjem predloga i realizacijom projekata. Prvo u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, a poslednjih 5 godina samostalno radi kao konsultant za brojna udruženja građana. Inicijatorka je mnoštva projekata iz oblasti socijalne zaštite, kulture i slobodnog vremena, mladih, zaštite životne sredine i srodnih oblasti. Ljiljana je i kooridnator novosadske manifestacije “Dečija nedelja” i članica komisije za dodelu sredstava Grada iz oblasti socijalne politike, kulture i mladih, ujedno je i članica tima projekata u okviru Gradske uprave za sport i omladinu. Svoje ogromno iskustvo sa strpljenjem deli sa polaznicima, otkrivajući im sve tajne pisanja projekata za EU fondove.

Andrea Jerinić, predavač na kursu QA tester. Andrea je u IT svet ušla pre nekoliko godina kad je odlučila da preokrene svoj život i učini ga boljim. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu, na Odseku za žurnalistiku, a nakon nekoliko godina rada u novinarstvu, odlučila je da upiše studije Informacionih tehnologija. Ubrzo nakon toga našla je svoj prvi posao u IT svetu kao QA testerka, i time se i danas bavi. Smatra da dobar tester treba da ima sklop različitih interesovanja i želju za konstantnim učenjem, jer se tehnologije razvijaju iz dana u dan. U poslednjih nekoliko godina aktivirala se i kao učesnica na raznim konferencijama. Želja joj je da stav o važnosti QA testiranja proširi dalje, ali i da motiviše druge da se upuste u te vode. Posebno je ponosna na Belgrade test conference, gde je sa grupom ljudi omogućila stvaranje prve ovakve konferencije u Srbiji. Članica je QA Serbia, organizacije koja se bavi promovisanjem testiranja, organizacijom raznih meetup-ova i drugih događaja. Njen moto je „Lies run sprints. Thruth runs marathon“. Što nekako jeste i u skladu sa njenim vannastavnim aktivnostima, jer je ljubitelj trčanja, posebno dugoprugaških.

Milena Vilotijević, predavač na kursu kopirajting. Završila je novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a potom master studije na smeru marketing menadžment i odnosi s javnošću, na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Veštine pisanja i prezentovanja usavršila je na različitim projektima tokom školovanja, nakon čega je počela da se bavi kopirajtingom. Piše tekstove za različite web sajtove, stranice na društvenim mrežama, a radi na poziciji marketing i pr menadžera. Primenu kopirajtinga pronalazi u svakoj sferi svog rada. Veliki deo svog vremena izdvaja za edukaciju i praćenje novih trendova. Njena velika strast je sport i uključena je u organizaciju brojnih sportskih događaja.

Milana Božičić – predavač na kursu Internet marketing. Osnovne studije završila je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, odsek žurnalistika. Milana je zatim upisala master studije na Fakultetu tehničkih nauka, gde je stekla znanja iz oblasti menadžmenta ljudskih resursa. Paralelno je počela da se bavi marketingom i poslom community menadžera. Milana neprekidno radi na osmišljavanju i kreiranju novih marketinših strategija, a svoja iskustva prenosi polaznicima na kursu kroz praktične primere i temeljan rad.

Marija Cmiljanović – predavač na kursu HR asistent
Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zaposlena je u jednoj od najvećih  kompanija u Srbiji gde se bavi analizom produktivnosti zaposlenih, organizacionim promenama, biznis planiranjem broja zaposlenih i projektovanjem organizacione strukture. Marija, pored obuke za HR asistenta, radi i kao trener obuka za asertivnu komunikaciju, pisanje biznis plana i sprovođenje procesa regrutacije i selekcije. Predavačko iskustvo je stekla držeći radionice u SOS ženskom centru za borbu protiv nasilja. Pored psihologije rada, interesuje se za istraživanja u psihologiji tako da je izlagala radove na konferencijama u zemlji i inostranstvu koje se tiču oblasti psihometrije i evaluacije psiholoških testova. Završila je i bazični nivo O.L.I. metoda, a sve znanje koje je stekla daruje polaznicima na kursu.

Maja Tomić – predavač na kursu fotografije.

Njena ljubav prema fotografiji počela je 2008.godine, a “oštro oko” počela je da uvežbava na školi fotografije u Foto kino i video savezu Vojvodine.  Autor je nagrađivanih radova na fotografskim takmičenjima, a učestvovala je i na više grupnih izložbi fotografija.
Maja je profesionalno iskustvo stekla fotografišući koncerte, pozorišne predstave, noćni život, zanatske proizvode, krštenja, porodične događaje i različite vrste proslava. Zvanični je fotograf internacionalnog filmskog festivala “Uhvati samnom ovaj dan” i međunarodnog takmičenja malih tamburaških orkestara “Bisernica Janike Balaža”.
Majina poslovna politika u fotografiji je da naručiocu posla isporuči isključivo izuzetne rezultate i da ništa ispod toga nije dovoljno dobro. Njena deviza je – “Ukoliko je klijent zadovoljan, posao je dobro završen“.

Jelena Obradović – predavač na kursu Napredni Excel. Jelena je završila četvorogodišnje osnovne studije na državnom Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu sa najboljim prosekom na smeru Marketing, a trenutno završava master studije na istom fakultetu. Član je Centra za marketing (CeMar) i Studentske organizacije Ekonomskog fakulteta (SOEF) te je često u prilici da učestvuje u javnim nastupima, održava prezentacije i podučava druge. Osim na fakultetu, Jelena je stekla dragocena znanja iz oblasti naprednog excela kroz višemesečne poslovne prakse u kompanijama Coca-Cola Hellenic i Delphi Packard, gde je imala različita zaduženja iz oblasti marketinga i informacionih tehnologija. Jelena je ljubazna, energična i uživa da radi sa drugim ljudima, a posebno voli da podučava i prenosi znanja. Njen omiljeni citat potiče od Robina Šarme, čoveka koji je jedan od najpoznatijih savetnika za uspeh u poslu i motivatora za lični razvoj – “Svaki profesionalac nekada je bio amater. Svaki stručnjak nekada je bio početnik. Zato se usudite da sanjate velike snove i počnite odmah.”

Milan Plavšić, predavač na kursevima grafički dizajn i AutoCAD. Milan je završio master studije na smeru Grafičkog inženjerstva i dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 2010. godine. Od tada je radio na nekoliko mesta uključujući firme Color Press i Brave Giant. Trenutno radi kao freelancer. Još od srednje građevinske škole interesuje se za izradu preciznih tehničkih crteža i 3d modela, što predstavlja njegovo interesovanje i bavljenje i danas. Zbog toga, predavač je i na kursu za Auto CAD.

Sofija Ždero – predavač na kursu za AutoCAD dizajnera. Nakon školovanja u Budimpešti, završila je master akademske studije arhitekture na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Za vreme studija, samostalno i u okviru autorskih timova, izlagala je projekte na lokalnim i međunarodnim izložbama, sudelovala u nastavi kao mentor, te u organizaciji 19. Salona arhitekture u Novom Sadu. U okviru autorskih timova osvajala je nagrade i priznanja na lokalnim i međunarodnim konkursima za dizajn i urbanistističko-arhitektonska rešenja. Učestvovala je na mnogobrojnim svetskim folklornim festivalima u Španiji, Bugarskoj, Turskoj i regionu. Svoje napredno znanje programa AutoCAD, koje je sticala kroz višegodišnje iskustvo i stručni rad u izradi arhitektonskih projekata u sferi projektovanja, enterijera, eksterijera, pejzažnog uređenja, urbanističkog projektovanja, izradi detalja, mašinskih crteža… nesebično deli sa polaznicima kroz niz vežbi i praktičnih primera.