021/300-20-33, 060/664-89-64 info@kurseviunovomsadu.com
Diana Petrović predavač

Diana Petrović

Predavač na kursevima Grafički dizajn i Web dizajn. Iskustvo zasniva na 10 godina rada na poziciji grafičkog i web dizajnera, a poslednje 4 godine na poziciji Team Lead dizajn odeljenja. Iza sebe ima mnoštvo uspešnih digitalnih i offline kampanja u radu sa domaćim i stranim kompanijama. U društvu važi kao perfekcionista, zaljubljenik u svoj posao i sve što je kreativno. Smatra dizajn nepresušnom temom za učenje i usavršavanje i sa posebnom energijom i entuzijazmom prenosi znanje i iskustvo polaznicima. Posebnu pažnju poklanja osmišljavanju brendinga kao i društvenim mrežama i uređivanju profila. Poslednjih nekoliko godina posvetila se poslovima kao što su dizajn i izrada web sajtova i trenutno radi na poziciji UI/UX dizajnera u uspešnoj Američkoj kompaniji.

Katarina Obradović predavač

Katarina Obradović

Predavač na kursu finansijska analiza. Katarina je diplomirani ekonomista sa Ekonomskog fakulteta Subotica, odeljenja u Novom Sadu. Diplomirala je na smeru finansije i računovodstvo. Nakon završetka osnovnih studija zaposlila se u banci kao kreditni referent i analitičar za privredu. Iza sebe ima 8 godina rada u banci, gde je između ostalog, i stekla najviše iskustva iz oblasti finansijske analize. Posao kojim se trenutno bavi podrazumeva detaljnu analizu finansijskih izveštaja, izradu projektovanih bilansa, izradu biznis planova, razne vrste monitoring izveštaja i sl. Dodatno usavršavanje je obavila sticanjem diplome i sertifikata ovlašćenog knjigovođe, kontiste i bilansiste. Kao i korišćenjem knjigovodstvenih programa i izradom završnih računa.

Katarina Raonić

Katarina Raonić

Diplomirani informatičar, trenutno predavač na kursevima QA tester i administracija WordPress-a. Tokom studija na Prirodno-matematičkom fakultetu verovala je da će se zauvek baviti isključivo programiranjem, ali je prevagnula želja za “savršenim proizvodom” te je danas u poziciji da svojim iskustvom svakodnevno unapređuje jedan. Radi u jednoj od najvećih novosadskih kompanija na poziciji Test inžinjera, što joj olakšava da problem uvek sagleda sa obe strane – sa strane i programera i korisnika.

Jedan je od onih predavača koji zaista uživaju u svom poslu. Njeni studenti kažu da je fokusirana na detalje, da je rada da podeli znanje i da to radi odlično. Neretko joj se obraćaju i nakon završenog kursa dok se spremaju za intervju za posao ili kako bi je pitali za profesionalni savet.

Obe strane medalje nesebično deli sa svojim polaznicima, ističući značaj obe, kako bi sutra isti ti polaznici – postali sjajni programeri i još bolji testeri.

A u našoj školi, dodatno je svoje dugogodišnje predavačko iskustvo i ljubav prema web dizajnu i predavanju, sklopila u celinu na Web Dizajn i WordPress kursevima i na ovom polju je, kao i na ostalima, svojim polaznicima jednako nesebična podrška i odličan primer da se sve može kada voliš svoj posao.

Dušan Pešut

Dušan Pešut

Predavač na obukama za Frontend i PHP programiranje.  Strast prema programiranju gaji još iz studentskih dana. Znanje HTML-a, CSS-a, PHP-a, Javascript-a, My SQL baze podataka i Vue.js  frejmvorka, već 3 godine primenjuje na različitim projektima. Bio je angažovan od strane poznatih komanija, poput Mad Duck Code i LibraFire. Zahvaljujući svom zalaganju i iskustvu, danas radi na poziciji Full Stack PHP Developer u firmi Movers Alliance. Uporedo sa napredovanjem  u poslu i sticanjem novih znanja i veština, u Dušanu je rasla želja da svoje znanje deli sa drugima, što uspešno i radi na obukama za PHP i Frontend programiranje.

Pavle Stanojković

Pavle Stanojković

Predavač na kursu QA testiranja i automatizacije. Pavle je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika, zapošljen na poziciji Test Developera. Nakon završenih studija književnosti, ličnu biblioteku obogatio je stručnom literaturom iz oblasti izrade i testiranja softvera. Karijeru je započeo kao manuelni tester a potom proširio svoje polje ekspertize znanjima iz programiranja i automatskog testiranja. Radio je na značajnim projektima velikih internacionalnih kompanija. U radu sa polaznicima služi se savremenim metodološkim pristupom a tokom izvođenja nastave neretko ilustruje koristeći se primerima iz prakse i podstiče diskusiju. Pavle veruje da uspešnog testera, osim tehničkog znanja, izdvaja poseban način razmišljanja i specifičan odnos prema materiji testerskog posla. U skladu sa tim, smatra da je podjednako važno da polaznici kursa izgrade profesionalan stav i ovladaju tehničkim znanjima.

Tatjana Vit

Tatjana Vit

Predavač na kursu za knjigovodstvo. Diplomirani ekonomista sa licencom samostalnog računovođe izdatom od strane Saveza računovođa i revizora Srbije. Zavidno iskustvo u oblasti finansija i računovodstva stekla je tokom dvadesetogodišnjeg rada obavljajući sve računovodstve poslove, od finansijskog knjigovođe – kontiste do šefa računovodstva, u JGSP “Novi Sad”. Kontiranje poslovnih događaja, kalkulacije i obračuni, poresko računovodstvo, izrada godišnjeg računa i još mnogo toga, su oblasti iz kojih svoje znanje i iskustvo kao predavač prenosi na polaznike kursa. Kao profesionalni računovođa, usavršavala se i pohađala je brojne seminare i simpozijume iz ove oblasti kao vid kontinuirane edukacije koju zahteva ovako dinamična profesija.

Marija Vuković predavač

Marija Vuković

Predavač na kursu za poslovnog asistenta. Završila je Visoku poslovnu školu u Novom Sadu. U svet finansija i poslovanja zakoračila je još u studentskim danima. Radno  iskustvo, kroz stalno usavršavanje, sticala je u Srbiji i zemljama regiona. Radila je na poslovima organizacije nastave, izrade plana i programa za potrebe Radničkog univerziteta, kao i na pozicijama upravljanja ljudskim resursima i vođenja poslovne dokumentacije. Poslednjih godina radi kao poslovni asistent (office menadžer) u uspešnoj kompaniji u Novom Sadu. Marija je ljubitelj knjige i pisane reči. Smatra da je učenje stalan proces kojem bi trebalo pristupiti na kreativan i zabavan način. Sa osmehom započinje svako predavanje i nesebično polaznicima prenosi svoja znanja i iskustva. Za nju ne postoje problemi i nesavladive prepreke, već samo izazovi, koji se uz dobru organizaciju, detaljnu analizu i planiranje mogu lako savladati.

Sava Nikić predavač

Sava Nikić

Predavač na kursevima društvene mreže i internet marketing. Sava je svoje iskustvo u digital marketing svetu gradio u internacionalnom, domaćem i regionalnom okruženju.

Radio je na poziciji Digital Marketing Executive menadžera najvećeg domaćeg maloprodajnog lanca „Univerexport“, kao i Univerexport grupe. Pre toga, 5 godina je bio marketing specijalista i PR podrška u službi jednog od evropskih e-commerce giganata, nemačku kompaniju „Delticom“ i usko povezanu „Netex Consulting“ kompaniju, gde je bio zadužen za centralno-istočno Evropske zemlje.

Sarađivao je i sa Exit festivalom, a bio je i deo projektnog tima Exit fondacije. Jedan je od autora kampanje „Učim + znam = Vredim“, koja je nagrađena za najbolju kampanju u sferi društvene odgovornosti od strane Udruženja za tržišne komunikacije Srbije (UEPS).

Tokom godina, sarađivao je sa velikim brojem klijenata na inostranom i regionanom tržištu, krećući se kroz različite oblasti internet marketinga, content marketinga, SEO, PR ili naprednog oglašavanja na društvenim mrežama, kreiranja landing stranica i tzv. lead generation kampanja. Sarađivao je sa različitim institucijama, kompanijama ili agencijama, poput CRO PC (Hrvatska), Aqua 4D“ (Švajcarska), Sterijino pozorje (Srbija), Neuherz Strategische Kommunikation (Austrija), Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – Novi Sad (Srbija), Novelus (Slovenija), Probako Communication (Mađarska) i drugi.

Radio je i kao novinar i urednik u nekoliko ovdašnjih medija. Završio je studije filozofije na Filozofskom fakultetu.

Stevan Tomašević predavač

Stevan Tomašević

Predavač na kursu Knjigovodstvo i SPSS. Stevan  je završio osnovne i master studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici, odeljenja u Novom Sadu, na smeru Računovodstvo i revizija. Nakon završetka studija svoja znanja počeo je da usavršava kroz praksu radeći u banci kao kreditni referent i analitičar za privredu. Predavačko iskustvo i razvijanje sopstvene metodologije nastave stiče od 2012. godine kada je na svom fakultetu postao asistent na predmetima Finansijsko računovodstvo, Analiza finansijskih izveštaja, Računovodstvo banaka i Kvantitativne metode u poslovnom odlučivanju. Svoje stručno usavršavanje nastavlja na doktorskim studijama iz oblasti računovodstva i poslovne analize, a pored toga ima iskustvo u vođenju knjigovodstvenog kursa velikog broja polaznika. Autor je brojnih naučnih i stručnih radova iz oblasti računovodstva, revizije i poslovne analize koji su objavljeni u domaćim i inostranim časopisima i na domaćim i međunarodnim konferencijama. Dakle, ako je knjigovodstvo ono što vam treba, Stevan je tu da vas, brzo i lako, nauči svemu.

Ljiljana Maširević predavač

Ljiljana Maširević

Predavač na kursu EU projektni menadžer. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, smer srpska književnost i jezik. Poslednjih 10 godina Ljiljana se bavi pisanjem predloga i realizacijom projekata. Prvo u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, a poslednjih 5 godina samostalno radi kao konsultant za brojna udruženja građana. Inicijatorka je mnoštva projekata iz oblasti socijalne zaštite, kulture i slobodnog vremena, mladih, zaštite životne sredine i srodnih oblasti. Ljiljana je i kooridnator novosadske manifestacije “Dečija nedelja” i članica komisije za dodelu sredstava Grada iz oblasti socijalne politike, kulture i mladih, ujedno je i članica tima projekata u okviru Gradske uprave za sport i omladinu. Svoje ogromno iskustvo sa strpljenjem deli sa polaznicima, otkrivajući im sve tajne pisanja projekata za EU fondove.

Andrea Jerinić predavač

Andrea Jerinić

Predavač na kursu QA tester. Andrea je u IT svet ušla pre nekoliko godina kad je odlučila da preokrene svoj život i učini ga boljim. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu, na Odseku za žurnalistiku, a nakon nekoliko godina rada u novinarstvu, odlučila je da upiše studije Informacionih tehnologija. Ubrzo nakon toga našla je svoj prvi posao u IT svetu kao QA testerka, i time se i danas bavi. Smatra da dobar tester treba da ima sklop različitih interesovanja i želju za konstantnim učenjem, jer se tehnologije razvijaju iz dana u dan. U poslednjih nekoliko godina aktivirala se i kao učesnica na raznim konferencijama. Želja joj je da stav o važnosti QA testiranja proširi dalje, ali i da motiviše druge da se upuste u te vode. Posebno je ponosna na Belgrade test conference, gde je sa grupom ljudi omogućila stvaranje prve ovakve konferencije u Srbiji. Članica je QA Serbia, organizacije koja se bavi promovisanjem testiranja, organizacijom raznih meetup-ova i drugih događaja. Njen moto je „Lies run sprints. Thruth runs marathon“. Što nekako jeste i u skladu sa njenim vannastavnim aktivnostima, jer je ljubitelj trčanja, posebno dugoprugaških.

Milena Vilotijević Prole

Milena Vilotijević Prole

Predavač na kursu kopirajting. Završila je novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a potom master studije na smeru marketing menadžment i odnosi s javnošću, na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Veštine pisanja i prezentovanja usavršila je na različitim projektima tokom školovanja, nakon čega je počela da se bavi kopirajtingom. Piše tekstove za različite web sajtove, stranice na društvenim mrežama, a radi na poziciji marketing i pr menadžera. Primenu kopirajtinga pronalazi u svakoj sferi svog rada. Veliki deo svog vremena izdvaja za edukaciju i praćenje novih trendova. Njena velika strast je sport i uključena je u organizaciju brojnih sportskih događaja.

Milana Božičić

Milana Božičić

Predavač na kursu Internet marketing. Osnovne studije završila je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, odsek žurnalistika. Milana je zatim upisala master studije na Fakultetu tehničkih nauka, gde je stekla znanja iz oblasti menadžmenta ljudskih resursa. Paralelno je počela da se bavi marketingom i poslom community menadžera. Milana neprekidno radi na osmišljavanju i kreiranju novih marketinših strategija, a svoja iskustva prenosi polaznicima na kursu kroz praktične primere i temeljan rad.

Marija Cmiljanović

Marija Cmiljanović

Predavač na kursu HR asistent. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zaposlena je u jednoj od najvećih  kompanija u Srbiji gde se bavi analizom produktivnosti zaposlenih, organizacionim promenama, biznis planiranjem broja zaposlenih i projektovanjem organizacione strukture. Marija, pored obuke za HR asistenta, radi i kao trener obuka za asertivnu komunikaciju, pisanje biznis plana i sprovođenje procesa regrutacije i selekcije. Predavačko iskustvo je stekla držeći radionice u SOS ženskom centru za borbu protiv nasilja. Pored psihologije rada, interesuje se za istraživanja u psihologiji tako da je izlagala radove na konferencijama u zemlji i inostranstvu koje se tiču oblasti psihometrije i evaluacije psiholoških testova. Završila je i bazični nivo O.L.I. metoda, a sve znanje koje je stekla daruje polaznicima na kursu.

Malina Mladenović

Malina Mladenović

Predavač na kursu HR asistent. Završila je master studije na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu sa prosečnom ocenom 9,18, smer Industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment, usmerenje Menadžment ljudskih resursa. Njeno prvo zaposlenje je bilo u jednoj od respektabilnih IT firmi, gde je radila na poziciji Kordinatora za ljudske resurese. U ovoj kompaniji se prvi put susrela sa vođenjem treninga, što je jako uspešno radila i pokazala da poseduje izuzetne veštine komunikacije. Dalje je nadogradila svoje iskustvo radeći kao HR menadžer u vodećoj kompaniji trgovačkih lanaca na našim prostorima. Bila je zadužena za regrutaciju i selekciju, kao i za strateško planiranje i razvoj ljudskog potencijala. Takođe, ključna zaduženja su joj bila eksterne i interne edukacije. Svojim radom, povećava odgovornost i produktivnost sektora, povezuje ljude u timove, ubrzava i olakšava fukncionisanje kompanije. Trenutno radi kao HR menadžer u IT firmi Prozone. Malinin omiljeni citat potiče od Leonarda da Vinčija – “Odavno sam zapazio da uspešni ljudi  retko sede i čekaju da im se stvari dešavaju. Oni izađu i dese se stvarima.”

Maja Tomić

Maja Tomić

Predavač na kursu fotografije. Njena ljubav prema fotografiji počela je 2008.godine, a “oštro oko” počela je da uvežbava na školi fotografije u Foto kino i video savezu Vojvodine.  Autor je nagrađivanih radova na fotografskim takmičenjima, a učestvovala je i na više grupnih izložbi fotografija.
Maja je profesionalno iskustvo stekla fotografišući koncerte, pozorišne predstave, noćni život, zanatske proizvode, krštenja, porodične događaje i različite vrste proslava. Zvanični je fotograf internacionalnog filmskog festivala “Uhvati samnom ovaj dan” i međunarodnog takmičenja malih tamburaških orkestara “Bisernica Janike Balaža”.
Majina poslovna politika u fotografiji je da naručiocu posla isporuči isključivo izuzetne rezultate i da ništa ispod toga nije dovoljno dobro. Njena deviza je – “Ukoliko je klijent zadovoljan, posao je dobro završen“.

Jelena Obradović

Jelena Obradović

Predavač na kursevima MS Office i Napredni Excel. Jelena je završila četvorogodišnje osnovne studije na državnom Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu sa najboljim prosekom na smeru Marketing, a trenutno završava master studije na istom fakultetu. Član je Centra za marketing (CeMar) i Studentske organizacije Ekonomskog fakulteta (SOEF) te je često u prilici da učestvuje u javnim nastupima, održava prezentacije i podučava druge. Osim na fakultetu, Jelena je stekla dragocena znanja iz oblasti naprednog excela kroz višemesečne poslovne prakse u kompanijama Coca-Cola Hellenic i Delphi Packard, gde je imala različita zaduženja iz oblasti marketinga i informacionih tehnologija. Jelena je ljubazna, energična i uživa da radi sa drugim ljudima, a posebno voli da podučava i prenosi znanja. Njen omiljeni citat potiče od Robina Šarme, čoveka koji je jedan od najpoznatijih savetnika za uspeh u poslu i motivatora za lični razvoj – “Svaki profesionalac nekada je bio amater. Svaki stručnjak nekada je bio početnik. Zato se usudite da sanjate velike snove i počnite odmah.”

Sara Savanović

Sara Savanović

Nakon završetka Ekonomskog fakulteta, usledila je potraga za  odgovarajućim poslom na tržištu rada. 2015. godine kompanija Mercator-S prepoznaje moj potencijal i dobijam praksu za rad u ljudskim resursima, u službi za Obračun zarada. Bez imalo iskustva u poslu koji bi trebalo da radim, veoma brzo sam se snašla, i nakon isteka prakse, dobila posao Saradnika u obračunu zarada. U tom momentu oko 9000 zaposlenih je čekalo na isplatu zarade svaki mesec. 2017. godine, iz retail industrije prelazim u autoindustriju, koja je veoma dinamična. Kao Specijalista za obračun zarada, svakodnevno komuniciram sa zaposlenima, sa državnim institucijama i sa mnogim pravnim licima.

Posao od mene zahteva konstantno praćenje zakonskih propisa i njihovih izmena. Veoma je važna i spretnost u radu sa Excel-om. Paralelni obračun u Excelu i softveru mi daje sigurnost i kontrolu koja je neizostavni deo procesa. SAP, HR-pro, M&I i Navigator su programi kroz koje sam za ovih 6 godina iskustva u ovoj oblasti, radila obračun zarada.

Employer branding predavač

Marko Vidović

Predavač na Employer Branding kursu. Trenutno radi na poziciji Employer Branding & Communication Manager u beogradskom predstavništvu poznate italijanske kompanije Engineering Software Lab, koja se bavi razvojem softvera. Pre toga, radeći na istoj poziciji u kompaniji Enjoy.ing, stekao je bogato iskustvo u oblasti Employer Brandinga i razvoja komunikacionih strategija. Višegodišnje iskustvo u oblasti marketinga i komunikacija stekao je u kompaniji Delta Holding, radeći kao Menadžer za digitalne komunikacije. Nakon toga, radio je na poziciji Account Manager-a, u digitalnoj agenciji Drive (deo I&F McCann grupe), što mu je omogućilo da stekne iskustva u radu za klijente iz različitih industrija. U lancu sportske maloprodaje Sport Vision, na poziciji Menadžera za digitalne komunikacije, bavio se marketingom za internet prodavnice.

Sonja Jovanović

Sonja Jovanović

Dr Sonja Jovanović je regionalni HR direktor kompanije EY. Pre nego što se pridružila kompaniji EY, Sonja je bila HR direktor najveće osiguravajuće kuće u Srbiji, gde je vodila tim od 30 zaposlenih. Dragoceno iskustvo stekla je radeći kao Office manager u kompaniji Deloitte u Beogradu. Sonja je doktorirala na Beogradskoj Bankarskoj akademiji Univerziteta „Union“ u oblasti Ljudskih resursa. Masterirala je na temu Strateški menadžment u ljudskim resursima na univerzitetu „Braća Karić“ u Beogradu. Prethodno je diplomirala Japanski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Sonja ima značajno iskustvo u oblasti menadžmenta ljudskih resursa –  razvijanje HR strategija u saradnji sa izvršiocima i implementaciji tih strategija, regrutaciji i selekciji, treningu zaposlenih, planiranju plata i beneficija, organizovanju soft skills treninga i radionica, budžetiranju i drugim važnim aktivnostima. Za 2 godine, Sonja je uspešno obučila preko 150 fizičkih i pravnih lica.

Stefan Mirosavić

Stefan Mirosavić

Stefan je predavač na obukama Internet marketing i Marketing menadžer društvenih mreža. Doktorirao je na Fakultetu likovnih umetnosti, smer slikarstvo. U digital marketing vode upustio se 2016. godine. Kao obožavalac umetnosti, fotografije i društvenih mreža, Stefan stalno prati novine iz sveta digital marketinga i pohađa različite vrste edukacija. Radno iskustvo stekao je radeći za domaće i strane klijente, kao i držeći predavanja deci i odraslima. Stefan svoje znanje prenosi na interesantan i pozitivan način. Za 2 godine, Stefan je uspešno obučio preko 80 polaznika, koji su izuzetno zadovoljni njegovim načinom rada.

Boris Nedić

Boris Nedić

Boris je po struci inženjer arhitekture koji je odmah po završetku studija počeo da radi na investicionim projektima u NIS a.d. Tokom narednih 7 godina imao je prilike da se upozna sa upravljanjem projektima po PMI metodologiji. Budući da je radio na više desetina projekata godišnje, morao je da se oslanja na različite metodologije upravljanja, u zavisnosti od same prirode projekta, ali ono što mu je najviše privuklo pažnju i što mu je bilo u fokusu jesu agilne metodologije, i konkretno Scrum. Prvo ga je izučavao sam, kroz posao, a potom se i formalno sertifikovao. Danas je, već dve godine zaposlen u IT kompaniji RT-RK na poziciji Scrum Master, i angažovan je kao predavač na Scrum Master kursu u okviru nase škole.