021/300-20-33, 060/664-89-64 info@kurseviunovomsadu.com

Postanite ekspert za zaštitu podataka o ličnosti

Završite obuku i saznajte kako da uskladite poslovanje sa novim regulativama

BROJ SLOBODNIH MESTA

3

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti zvanično je na snazi i u Srbiji od 2019. godine, pa su tako u ovom trenutku i srpske kompanije u obavezi da usklade svoje poslovanje i način upravljanja podacima o ličnosti strogim evropskim standardima, propisanim sada već čuvenim GDPR odredbama.

U kojoj god industriji da radite, šanse da ne obrađujete podatke o ličnosti su minimalne, pa samim tim ovaj zakon može značajno uticati na vaše dalje poslovanje. Dodatno, u slučaju neusklađivanja načina obrade podataka o ličnosti, možete dobiti i kaznu, koja čak može značiti i gašenje firme i stopiranje daljeg poslovanja.

Zato su firme sada u obavezi da imaju ovlašćeno lice, odnosno Data Protection Officera koji će biti zadužen za pravilno prikupljanje i korišćenje podataka o ličnosti, ali i usklađivanje rada firme sa zakonskim odredbama.

Data Protection Officer
Kurs zaštite podataka o ličnosti
Zaštitnik ličnosti kurs

Postanite Data Protection Officer

Ako želite da sačuvate bezbedno poslovanje svoje firme i na najjednostavniji način uskladite svoje akte i procedure sa propisanim zakonima, prijavite se na DPO obuku i steknite sva neophodna znanja koja će vam biti potrebna za ovu poziciju.

Obuka za DPO traje mesec dana i održava se dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta ili jednom nedeljno u trajanju od 3h u zavisnosti od strukture grupe i raspoloživosti predavača.

Online DPO obuka

Obuka za Data Protection Officer-a održava se online, putem Skajpa. Na ovaj način ste u prilici da prisustvujete obuci i ukoliko živite u drugom gradu ili ne želite da žrtvujete udobnost svog doma.

Kvalitet nastave je jednako dobar, jer nisu u pitanju snimljena predavanja, već uživo nastava koja omogućava stalnu interakciju i pravovremeno odgovaranje na sva pitanja. Predavač je tokom trajanja celog kursa na raspolaganju polaznicima kako bi im rešio sve nedoumice i dileme koje imaju, isto kao i u učionici.

Online kurs obuhvata i digitalni sertifikat, materijale za učenje i podršku škole u online nastavi.

Mesto održavanja Uživo putem Skajpa
Trajanje kursa 4 nedelje
Nivo učenja Početni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 16
Sertifikat Da
Telefon 060/664-89-64
Prijavi se na kurs 

Predavač na kursu

Dragan Milić

Advokat Dragan Milić, osnivač advokatske kancelarije “Milić”, je specijalista za zaštitu podataka o ličnostipravo internetapravo intelektualne svojine, medija i IT pravo. Iza sebe ima 15 godina advokatskog iskustva, što ga čini pionirom u ovim pravnim oblastima u Srbiji. Angažovan je od strane kompanija, finansijskih institucija, udruženja i ustanova koje se bave edukacijom na obukama Data Protection Officer-a odnosno Lica zaduženih za zaštitu podataka ličnosti čije je angažovanje potrebno i preporučeno, u skladu sa Opštom uredbom o zaštiti podataka EU (GDPR).

Dragan Milić iza sebe ima i veliki broj seminara, treninga i radionica u organizaciji različitih udruženja i asocijacija, gde je kao predavač učestvovao u edukaciji studenata, novinara, urednika i autora iz najrazličitijih profesija. Napisao je veliki broj tekstova vezano za pravne oblasti kojima se bavi, od kojih su mnogi publikovani ili preuzeti od strane medija i izdavača.

Prvi dvočas – uvod u zaštitu podataka o ličnosti:

Pravo na privatnost
Pravo na privatnost u međunarodnim i domaćim propisima
Zaštita podataka o ličnosti kao deo prava na privatnost
Direktive EU i razlozi za donošenje GDPR-a
Preambula GDPR-a

Drugi dvočas – Šta su podaci o ličnosti, kako se dele i koji su principi zaštite:

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti RS – donošenje, prednosti i nedostaci
Struktura ZZPL-a
Uvodne odredbe zakona i značenje važnih pojmova
Šta se sve smatra podatkom o ličnosti
Važnost razumevanja načela ZZPL-a (dužina čuvanja, obim obrade, svrsishodnost, osnovanost obrade, transparentnost, tačnost, bezbednost)

Treći dvočas Kada je obrada podataka zakonita i kada je potrebno da pribavimo pristanak:

Direktna primena načela ZZPL-a
Načelo zakonitosti – Kada je obrada zakonita?
Važnost razumevanja i primene legitimnog interesa kao osnova obrade podataka
Pristanak – Kada je neophodan, sadržina i forma

Četvrti dvočas – učesnici u postupku obrade, nadležna lica i organi i prenos podataka u inostranstvo:

Koja su prava lica na koja se podaci odnose
Rukovalac
Obrađivač
Lice za zaštitu podataka o ličnosti DPO
Nadzorni organ – poverenik
Prenos podataka u treće zemlje

Peti dvočas – Koje sve akte mora pravno lice rukovalac da ima da bi bio usklađen sa zakonom:

Opšti akti rukovaoca i obrađivača – Politika privatnosti, Pravilnik o zaštiti podataka
Evidencija radnji obrade podataka i mapiranje podataka – ko mora da vodi evidenciju i iz čega se sastoji
Ugovor o obradi podataka o ličnosti DPA
Izrada procene uticaja DPIA – kada je neophodna

Šesti dvočas – radnopravni aspekt zaštite podataka:

Zaštita podataka o ličnosti zaposlenih – opšti akti i evidencija
Kada je dozvoljen video i audio nadzor zaposlenih i pod kojim uslovima
Organizacione mere zaštite podataka zaposlenih
Pristup službenoj imejl prepisci zaposlenih
Biometrijski podaci zaposlenih i tretman psiho testova
Preporuke EU
Preporuke Poverenika
Lični podaci ≠ Poverljivi podaci i poslovna tajna

Sedmi dvočas – zaštita podataka u internet poslovanju i marketingu:

Zaštita podataka o ličnosti u internet poslovanju
Politika prikupljanja kolačića
Korišćenje Google Analytics servisa i zaštita podataka
Double opt-in autentifikacija, Opt out, i davanje pristanka na internetu u elektronskoj formi
Politika privatnosti na vebsajtu – kreiranje, sadržaj i forma
Bezbedni i nebezbedni vebsajtovi
Zaštita podataka o ličnosti u svrhe marketinga

Osmi dvočas – bezbednost podataka, digitalni podaci, bezbednost na internetu i mere bezbednosti:

Kadrovska, fizička i organizaciona bezbednost
Informaciona bezbednost i bezbednost servera
Pseudonimizacija i enkripcija
IP adrese, MAK adrese uređaja, Metapodaci
VPN kao mera bezbednosti komunikacije
Alati za samoprocenu usklađenosti za zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Ne propusti šansu da se prijaviš na kurs po 50% nižoj ceni

Februarski upisni rok je u toku. Prijavite se do 31.01.2022. i ostvarite 50% popusta na kurs. Umesto 18.000 dinara, kurs ćete platiti 9.000 dinara.

Puna cena Popust Promo cena Rok za prijavu Sertifikat
18.000 dinara 50% 9.000 dinara 31.01.2022.

Rezervacija mesta iznosi 3.500 dinara i predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku.

Prijavite se već danas i ostvarite popust pozivom na 021/300-20-33 , 060/664-89-64 ili pošaljite prijavu na: info@kurseviunovomsadu.com. Možete nas kontaktirati i preko Vibera na +381606648966.

ONLINE prijava

Ime i prezime

Kontakt telefon

Email