021/300-20-33, 060/664-89-64 info@kurseviunovomsadu.com
Poštovani polaznici, u skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja, koja se odnosi na sve obrazovne institucije, i u cilju sprečavanja širenja korona virusa i zdravstvene zaštite svih polaznika i zaposlenih – obaveštavamo vas da škola Obuke i kursevi od ponedeljka, 16. marta 2020. potpuno obustavlja održavanje nastave u učionicama. Za osobe koje trenutno ne pohađaju nijedan kurs kod nas, a želele bi u budućnosti, škola će pružiti mogućnost online nastave putem Skajpa. Za sve informacije o načinu realizovanja online nastave preko Skajpa možete nam se obratiti na 060/664 89 64. Takođe, možete nam pisati i na mejl obukeikursevins@gmail.com.

Nauči automatizovano testiranje softvera

Postani deo najplaćenijeg IT sektora

Svakodnevno čuješ da programeri natprosečno zarađuju. To je tačno. 

A da li znaš da i ti lako možeš biti deo globalno najplaćenije industrije? 

Odličan način da uđeš u IT svet je da naučiš automatizovano testiranje softvera. To je zanimanje koje ne traži široko programersko znanje, a ipak nudi saradnju rame uz rame sa iskusnim programerima. I dobru zaradu. 

BROJ SLOBODNIH MESTA

2

Ne moraš da se smaraš na poslu svaki dan i ponavljaš rutinske stvari. Radeći kao softver tester, svaki projekat je novo uzbuđenje.

Najbrži put do ovakvog posla je upravo ovaj 3-mesečni kurs za automatizovano testiranje softvera.

automatizovani qa tester
automatski qatestiranje
automatizovano testiranje

Šta je zapravo automatizovano testiranje softvera?

Zamisli da ti je posao proveravanje ’’bagova’’ u video igrama, testiranje novih aplikacija ili biznis softvera. Upravo će to biti tvoj zadatak kada postaneš automatizovani QA tester. Garancija kvaliteta ili quality assurance (QA) je od presudnog značaja, kako za IT kompaniju, tako i za korisnike. Tu na scenu stupa Automation Quality assurance tester.

On je taj koji proverava da li sve funkcioniše kako treba i postoje li greške u radu nekog programa. Njegov zadatak je da iz ugla korisnika uoči nedostatke pre puštanja programa u rad. Ukoliko bi se ’’bag’’ uočio kasno, to bi firmi stvorilo dodatni finansijski trošak i negativno uticalo na reputaciju. A to niko ne želi.

Tako na primer, ako testiraš online aplikaciju neke banke, vrlo je bitno da obratiš pažnju na sve aspekte bitne za korisnika. Logovanje mora biti jednostavno, prenos novca brz i lak, provera stanja uvek dostupna, ali isto tako i bezbednost od eventualnih hakerskih zloupotreba na visokom nivou.

Mesto održavanja Novi Sad
Trajanje kursa 12 nedelja
Nivo učenja Napredni
Termini Radnim danima/Subotom
Fond časova 48
Sertifikat Da
Telefon 060/664-89-64
Prijavi se na kurs 

Da bi se obavilo automatizovano testiranje koriste se adekvatni softverski alati. Ako upišeš ovaj Automatizovani QA tester kurs naučićeš da radiš u onima koji su najtraženiji i najzastupljeniji na tržištu.

Kako izgleda kurs i šta ćeš naučiti?

Kurs za automatizovano testiranje softvera traje 3 meseca. 

Prvi mesec učiš osnove programiranja (objektno orijentisano programiranje), što će ti omogućiti da bolje razumeš celu ovu priču. Naredna 2 meseca radiš automatizovano testiranje i upoznaješ se sa ovim zanimanjem kroz praktične primere.

I – UVOD U OBJEKTNO ORJENTISANO PROGRAMIRANJE (JAVA, .NET…)

 • Osnove objektno orjentisanog programiranja
 • Tipovi podataka i operatori
 • Konverzije tipova
 • Često korišćene konstante
 • Klase i objekti
 • Izuzeci i obrada izuzetaka
 • Paketi u Javi / Eclipse / Visual Studio
 • Test

II – AUTOMATIZACIJA

 • QA procesi
 • Šta je i zašto koristiti automatsko testiranje
 • Koji Test Case treba automatizovati
 • Definisanje opsega
 • Benefiti automatskog testiranja
 • Podešavanje projekta za pisanje automatskih testova
 • Pisanje osnovnog Selenium testa
 • Pisanje automatskog testa u Java programskom jeziku
 • Kreiranje različitih podataka za proveru, upoređivanje podataka, prisutstvo i rukovanje elementima…
 • Pisanje scenarija u Gherkin jeziku
 • Izvršavanje automatskih testova na Jenkinsu
 • Izvršavanje automatskih testova iz komandne linije
 • Generisanje izveštaja kroz Jenkins
 • Test
 • Praktičan primer
automatizovano qa testiranje

Nakon uspešno završenog kursa za automatizovano QA testiranje moći ćeš da se zaposliš kao QA tester u mnogim IT firmama, domaćim i stranim. Moći ćeš čak i da radiš samostalno za klijente iz celog sveta.

Ono što je najbitnije, IT industrija se intenzivno razvija i posla u ovoj oblasti ima. Svakodnevno se pojavljuju brojne aplikacije i softveri, pa samim tim potražnja za ovim zanimanjem konstantno raste.

Ukoliko prepoznaš sebe u ovoj priči i pokažeš dobre rezultate, škola će ti pružiti priliku za stručnu praksu, ali i zaposlenje. Sa uspešno završenim kursevima manuelnog i automatizovanog testiranja softvera možeš postati kandidat za praksu ili posao u nekoj od firmi sa kojima škola sarađuje.

Prijavi se na kurs i iskoristi popust od 55%

Aprilski upisni rok je u toku. . Za prijave do 30.03.2020. ostvaruješ 55% popusta na kurs za automatsko testiranje softvera. Umesto 20.000 dinara/mesečno, dobijaš beneficiranu cenu od 9.980 dinara/mesečno.

VAŽNO: za stare polaznike škola odobrava 10% dodatnog popusta.

Cena kursa za automatizovano testiranja softvera

Puna cena Popust Promo cena Rok za prijavu Sertifikat
20.000 din/mes. 50% 9.980 din/mes 30.03.2020.

Rezervacija mesta iznosi 2.500 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Taj novac se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Pavla Papa 1/IIsp ili u najbližoj pošti na osnovu instrukcija koje dobijete od naših koordinatora upisa. Rezervacija se može otkazati 7 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku.

Prijavu možeš izvršiti pozivanjem naših brojeva 021/300-20-33, 060/664-89-64 ili slanjem prijave na info@obukeikursevi.com.

Na ovaj kurs možete se prijaviti i putem online aplikacionog formulara

CLOSE
CLOSE